25 augusti, 2017

Snabbare acc i nya Yamaha nya F80

Yamahas nyligen lanserade modell F100 har nu fått sällskap av en spännande medlem i samma familj – nya F80. Den är redan etablerad världen över som en förstklassig motor för mellanvarvtal med goda prestanda, i synnerhet för vattensport, havsfiske och fritidsaktiviteter, och har nu fått ännu mer kraft och ännu snabbare acceleration.

Pressmeddelande:

Företagets ingenjörer har konstruerat om vissa komponenter utan att kompromissa med den styrka och tillförlitlighet som alla Yamahas motorer är världsberömda för. Detta har gjort att den senaste modellen F80 är ännu kompaktare. Dessutom har man åstadkommit betydande viktbesparingar. Resultatet? Mer kraft, högre hastigheter och ännu snabbare acceleration. Dessa faktorer gör båtfärden livligare och mer följsam. Det ger en perfekt lösning för ägare av äldre tvåtaktsmotorer som vill ta del av de många fördelarna med att ha den allra senaste fyrtaktstekniken i aktern.

F80 levererar inte bara denna högre prestandanivå, utan gör det också mjukt och tyst med extremt låga ljud- och vibrationsnivåer, vilket är speciellt märkbart vid låga hastigheter. Det är tack vare ny utformning av avgassystemet, tillägget av en insugsljuddämpare, ett nytt längdmonteringssystem … och förbättrad stabilitet för själva motorenheten.

Tack vare fullständig kompatibilitet med Yamahas unika digitala nätverkssystem får du också tillgång till en imponerande mängd avancerade kontrollfunktioner och alternativ, till exempel tillgång till ett brett utbud av digitala mätare och det exklusiva startspärr- och säkerhetssystemet Y-COP.

Genom att koppla F80 med Digital Network System ger VTS-systemet (Variable Trolling Speed) inte bara ett lägre tomgångsvarvtal än normalt, utan innebär också att du kan kontrollera ditt trollingvarvtal i enkla 50 varv/min – perfekt för fiske.

Den nya och spännande F80 fulländas av snygg grafik, smart konstruerad luftinsugskanal för vattentömning och den nya konstruktionen med övre motorkåpa. Den här spännande nya motorns gedigna känsla är precis sådant som Yamaha-ägare verkligen lägger märke till och uppskattar.

F80D finns tillgänglig hos Yamaha-återförsäljare från slutet av juni 2017. Kontakta den pressansvariga för Yamaha i ditt hemland om du vill veta mer om det lokala cirkapriset.

Tekniska fakta
Motortyp: Fyrtakt • 4-cyl • 16 ventiler • SOHC
Slagvolym: 1 832 cc
Propelleraxel, utgång: 58,8 kW (80 ps) vid 5 500 varv/min
Fullgas varvtalsområde: 5 000–6 000 varv/min
Utväxlingsförhållande: 2,15 (28/13)
Bränslematningssystem: Elektronisk bränsleinsprutning (EFI)
Oljetrågets kapacitet (liter): 3,2
Generator: 12V – 35A med likriktaren/regulator
Styrning: Rorkult • Fjärrkontroll
Torrvikt med propeller (kg): 162 (L) • 166 (X)