18 februari, 2011

Klar sikt under båten med Humminbird

De här nya instrumenten från Humminbird ger en klar bild över vad som finns under båten. Humminbird 597cxi HD DI combo och 596cx HD DI helt nya 5” instrument. 597cxi HD DI är ett kombinationsinstrument av GPS kartplotter och ekolod. 596cx HD DI är däremot ett renodlat ekolod. Vad de båda har gemensamt är Downimaging, som visar en kristallklar bild av vad som befinner sig under båten. Aldrig tidigare har det varit enklare att avläsa om det är fisk man ser eller andra föremål i vattnet som träd eller stenar.

Humminbird blir unika med sina Downimaging ekolod, där det även går att få fram den traditionella ekolodsbilden i 2D. Du får alltså två ekolod i ett. Den medföljande downimaging givaren arbetar med två frekvenser. 800kHz ger en spridningskon på 45º och 455kHz en bredare vinkel på 75º. Den integrerade Dual Beam givaren visar en traditionell ekolodsbild i 2D, som fortfarande är det bästa för avläsning av fiskekon. Den har en ljudstråle på 16º (455kHz) och 25º (200kHz).

De båda enheterna är försedda med en 5” HD display med upplösning 640×640 TFT färg. Detta gör det enkelt att läsa av bilden även när solens strålar träffar skärmen.

Den inbyggda 50 kanals GPS antennen på 597-modellen, plockar in maximalt med satelliter och ger en överlägsen position angivelse. Kartplottern är förberedd för det populära och detaljrika sjökortet Navionics Gold som finns i två versioner, Small eller XL9 som täcker hela Sverige.

Downimaging klarar djup ner till 76 meter och 180 meter med Dual Beam givaren. Det finns ett antal färgkombinationer att välja bland, anpassat för de olika ljusförhållandena och användarens personliga favorit.

Med Humminbirds legendariska snabbkopplingsfäste som ingår, blir det enklare att ta med sig instrumentet från båten. Genom ett tryck på instrumentets baksida och ett lyft frigörs enheten. Vid nästa användningstillfälle trycker man bara ner instrumentet i snabbfästet och alla kablar är anslutna. Möjligheten för en infälld installation finns också.

597cxi HD DI pris 10 995 kr.
596cx HD DI pris 8 995 kr.

Info: www.comstedt.se