17 februari, 2011

Lysekil Women’s Match tillbaks på seglingsarenan 2011

Efter ett års uppehåll arrangeras återigen Lysekil Women’s Match i Lysekil, den 1 till 6 augusti 2011. Världscuptävlingen i matchracing för damer förväntas återigen att samla världseliten.

– Det är mycket tillfredställande att Preem är tillbaka som huvudsponsor, säger initiativtagare och projektledare Anna Holmdahl White på Sailnet Lysekil AB. Trycket från såväl seglare som publik har varit stort och vi kan lova ett arrangemang av världsklass när vi nu gör come back i Lysekil.

Michael Löw, koncernchef på Preem AB, som nu påbörjar ett 3-årigt samarbete tillsammans med Sailnet Lysekil, kommenterar:

– Både seglingens lokala förankring och samarbetet med Sailnet gör att vi ser fram emot att fortsatt vara huvudsponsor för evenemanget. Det här är en långsiktig satsning där vi ser den stora nyttan både lokalt och kommersiellt.

Lysekil Women’s Match 2011 förväntas samla tolv av världens främsta kvinnliga matchracinglag och för det sportsliga arrangemanget står som tidigare Lysekils Segelsällskap Gullmar, med Lysekil som värdstad.

– Arrangemanget spelar en viktig roll för såväl våra invånare som våra näringsidkare. Seglingarna har sedan starten vuxit till ett av de största publika evenemangen i Sverige och är därför mycket viktigt ur turistekonomisk synvinkel, säger kommunstyrelsen ordförande Roland Karlsson.

I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken. Klipporna kring Kyrkeviksbukten i Lysekil är den perfekta arenan för såväl hängivna seglingsfantaster som barnfamiljer. Förutom den publikvänliga arenan och kringarrangemangen, gör prispengarna tävlingen världsunik i sitt sammanhang.

Info: www.lysekilwomensmatch.se