17 februari, 2011

Strider Zeta R – nytt koncept från Italien

Kraft, säkerhet och stora utrymmen på däck gör nya italienska Strider Zeta R till en annorlunda båt god för över 50 knop. Den har låg tyngdpunkt i kombination med en stor skrovbredd och dessutom stora lufttuber, vilket ger extremt stabilitet. Även för soldyrkare ger den här båten något extra med sitt tio kvadratmeter stora soldäck.

Strider Zeta R är byggd som en riktig sportbåt med en toppfart som överstiger 50 knop. När den går för fullt bör det vara en mäktig syn eftersom båten är utrustad med Arneson ytskärande drev, vilka ger en rejäl vattenbåge efter akterspegeln.

Oavsett var de sitter i båten ska passagerarna kunna sitta bekvämt och med väl skyddande säten, vilket behövs de här hastigheterna. Förarplatsen är skyddad av skjutdörrar på sidorna. Båten finns även i en version med hard top, som ger mycket bra skydd i alla väder.

Under däck kan kabiner och inredning anpassas efter kundens önskemål. Varvet som bygger båten, Sacs, föreslår dock som standard att kunderna utrustar båten med traditionell matplats med soffa, två dubbelkabiner och två badrum.

TIll inredningsdesignen har varvet valt trendiga material med till exempel läder på durkarna och travertin i badrummen. Längs friborden går två långa rutor som ger gott om ljus in i båten.

Framdrivningen sköts med två stycken turbodieslar med common rail. Det är motorer från MAN på 800 eller 1 200 hk beroende på kundernas val.

Tekniska specifikationer
Design: Christian Grande DesignWorks
Längd: 17,11 m
Bredd: 5,16 m
Bränsletank: 1960 liter
Vatten: 250 liter
CE-klass: B
Deplacement: 18,5 ton
personer: 12
Kojer: 4
Motorer: MAN 2×1200 h alternativt 2×800 hk
Propullrar: Arneson ytskärande drev
Fart: 52 knop

Info: www.sacsmarine.it