17 februari, 2011

Superyachter redo för Abu Dhabi Yacht Show 2011

En betydande del av världens superyachter görs nu redo inför och är på väg till Abu Dhabi Yacht Show 2011. Mässan hålls vid Yas marina i Abu Dhabi, en marina som har specialbyggts för att arrangera båtmässor och Formel 1-tävlingar med bilar. Bland de kända superyachter som kommer till mässan finns 54 m långa Moonlight och 46 m långa Jana 46. Yas Marina har plats för yachter upp till 150 m totallängd vid sina fina kajer. Intill Yas Marina finns dessutom det nyöppnade Ferrari World.

Marknaden för superyachter är fortfarande mycket stark. Det finns fler köpare än byggare av dessa extremt exklusiva farkoster. Kunderna finns främst i Mellanöstern, följt av USA och Ryssland.

Många kända varv finns med bland utställarna i Abu Dhabi. Bland andra Azimut-Benetti, Sanlorenzo, Sunseeker Feadship och Luerssen (som ägs av Abu Dhabi). Samtliga dessa återfinns bland “topp tio”.

Ett exempel på varv som har gott om jobb är italienska Azimut-Benetti, som har 67 båtar i orderboken med en total båtlängd på 2 348 m. Sanlorenzo, som ställde ut en enda båt i en jättemonter på båtmässan i Düsseldorf i januari, har 37 yachter under produktion med en total skeppslängd på 1 170 m. Engelska Sunseeker har 31 kundorderbåtar med en totallängd på 999 m. Företaget ska bland annat visa sin 30 M på den kommande mässan.

Abu Dhabi Yacht Show 2011 arrangeras 24-26 mars.

Info: www.abudhabiyachtshow.com

Info: http://www.yasisland.ae/