31 juli, 2009

P1 World Championship i Göteborg för SNAV OSG

Hannes Bohinc och Giancarlo Cangiano har avslutat testkörningarna och förbereder sig på krabb sjö och tuffa race när de nur styr kosan mot Göteborg för den sjunde och åttonde rundan av Powerboat P1 World Championship i premiären för Scandinavian Grand Prix of the Sea: Havets Grand Prix.

– Det säger sig självt att vi kommer att köra för seger, men det är vi ju inte ensamma om så det kommer att bli en extremt tävlingsinriktad helg, förklarar österrikaren Hannes Bohinc.

– Vi förväntar oss svårare förhållanden än de vi mött tidigare i år men både båten och Giancarlo och jag har redan tidigare visat att vi kan prestera även i hårt väder så vi har all anledning att se fram mot tävlingarna med tillförsikt.

De båda f.d. världsmästarna i P1 tar gemensamt plats i cockpit igen efter att SNAV OSG gjort en framgångsrik prestation i Italien med italienske teamägaren och “throttleman” (gasaren) Cangiano och landsmannen och reservföraren Giovanni Carpitella. Det var en välbehövlig seger som placerade teamet på andra plats i Evolutionklassen efter ledaren Silverline. De förväntade extrema väderförhållandena nästa helg har föregåtts av tre Grand Prix på lugnt vatten där två av racen vunnits av SNAV OSG.

– Vi har gjort förbättringar på skrovet och har två nya propellrar som vi hoppas ska ge oss ett övertag, fortsätter Bohinc. Det är upp till oss att få bort poängskillnaden till Silverline och målet är att stå överst på ledartavlan när vi lämnar Sverige.

P1 Scandinavian Grand Prix of the Sea: Havets Grand Prix, äger rum på vattnen utanför Göteborg helgen 7 – 9 augusti.

Länk: www.HannesBohinc.com/p1