17 februari, 2009

Neptune Formula Årets Båtprodukt i Finland 2009

På Helsingfors Internationella Båtmässa valdes den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula till Årets Båtprodukt 2009. Mässbesökarna röstade fram sin favorit bland tio utvalda produkter. En femtedel av de över tusen röstande valde Neptune Formula.

Pressrelease:

Neptune Formula är en patenterad, biologiskt verksam bottenfärg utvecklad av det svenska företaget Ekomarine. Färgen lanserades i Finland i samband med båtmässan i Helsingfors den 6-15 februari.

– Vi har fått ett mycket positivt mottagande i Finland, säger Claes Tarras Ericsson, VD för Ekomarine. Att dessutom belönas med titeln Årets Båtprodukt känns fantastiskt roligt och visar att arbetet för en giftfri Östersjö är viktigt även för det finska båtfolket.

Neptune Formula-produkterna distribueras i Finland via Aquastore. Ett återförsäljarnätverk som är under uppbyggnad kommer att presenteras i mars.

Företaget Ekomarine grundades 2002 för att utveckla en bottenfärg helt utan gifter eller negativ påverkan för havsmiljön. Neptune Formula är den första färgen som lanseras kommersiellt baserad på den forskning Ekomarine utfört. Under 2007 gick Östersjöstiftelsen och Allba Invest AB in som delägare i företaget. Östersjöstiftelsen stödjer forskning med anknytning till Östersjöregionen sedan 1994. Allba Invest AB är ett riskkapitalbolag som ägs av familjen Jensen, tidigare ägare till elektronikföretaget ELFA. Ekomarine belönades med den internationella utmärkelsen Brands with a Conscience 2009, samt valdes till Årets Båtprodukt i Finland 2009.

Länk: www.neptuneformula.com