2 november, 2015

Ny MerCruiser 6,2-liters V8-drevmotor

Mercury MerCruisers nya 6,2-liters V8-drevmotorer med 300 och 350 hk som är specialbyggda för marin användning levererar mer kraft och vridmoment tillsammans med en anmärkningsvärd tyst och jämn gång.

Pressmeddelande:

”Med lanseringen av våra nya 6,2-liters V8-drevmotorer fortsätter Mercury att bygga vidare på sina framgångar med att utforma och tillverka framdrivningssystem som levererar den intuitivaste, kraftfullaste, bekymmersfriaste, jämnaste och tystaste båtupplevelsen”, säger John Pfeifer, VD för Mercury Marine.

Mercury MerCruisers nya 6,2-liters V8-drevmotorer med 300 och 350 hk som är specialbyggda för marin användning levererar mer kraft och vridmoment tillsammans med en anmärkningsvärd tyst och jämn gång.

”Med lanseringen av våra nya 6,2-liters V8-drevmotorer fortsätter Mercury att bygga vidare på sina framgångar med att utforma och tillverka framdrivningssystem som levererar den intuitivaste, kraftfullaste, bekymmersfriaste, jämnaste och tystaste båtupplevelsen”, säger John Pfeifer, VD för Mercury Marine. ”Som med de specialbyggda V6-drevmotorerna på 4,5 liter som vi lanserade för ett år sedan, är vi extremt stolta över hur otroligt pålitliga och lättskötta 6,2-litersmotorerna är. Det är en fantastisk motorplattform som kommer att förbättra båtlivet överallt.”

MerCruisers plattform för 6,2-liters drevmotorer är tillverkade med nya innovativa funktioner och toppmodern teknik och har – precis som den nyligen lanserade MerCruiser-plattformen för 4,5-liters V6-motorer med 200 och 250 hk – utformats och tillverkats av Mercury Marine.

Mercury har utformat och tillverkat 6,2-litersmotorn speciellt för marin användning istället för att marinanpassa en bilmotor. 6,2-litersmotorn har inga bilmotorsrelaterade begränsningar eller onödiga tekniker som leder till ytterligare komplexitet, kostnad och vikt, utan att skapa mer värde för framdrivning av båtar. Resultatet är en produkt med perfekt balans mellan kraft, tyst gång, enkelt underhåll, bränsleeffektivitet och superstarkt korrosionsskydd.

Kraft, acceleration och prestanda

MerCruisers 6,2-litersmotor erbjuder klassledande acceleration tillsammans med jämn gång. Ett insugningssystem med långa, vridna kanaler optimerar luftflödet för att skapa ett större vridmoment, vilket ger bättre acceleration och båtprestanda. Stor slagvolym, som skapar ett enastående förhållande mellan kraft och vikt, ger en skönare och säkrare båtupplevelse genom att låta dig plana ut snabbt, hantera tuff sjögång bättre och hålla båten i planing vid lägre hastigheter.

Denna 6,2-liters V8 har också Adaptive Speed Control (ASC), som automatiskt håller det inställda varvtalet oavsett om belastningen eller förhållandena ändras, t.ex. i svängar, vid vattensporter samt vid lägre hastigheter i planing. Resultatet är en gas som svarar snabbare och en ”sportigare” känsla för föraren, som nu inte behöver göra kontinuerliga gasjusteringar.

Ett tillval för denna 6,2-liters V8-motor med DTS är Axius joystickstyrning för drevmotorer, som är det senaste inom dockning och manövrering.

”Den nya V8-motorn på 6,2 liter är ännu ett enastående exempel på en Mercuryprodukt som är utformad från grunden med teknik, designfunktioner och material som levererar oöverträffat värde till våra marinkunder”, säger David Foulkes, teknisk chef på Brunswick Corporation och vice VD för Mercurys produktutveckling, design och Mercury Racing.

”Den kompletterar vår omfattande och beprövade produktportfölj som ger enastående prestanda, bränsleekonomi, hållbarhet, mjuk gång och tysthet, kombinerat med intuitiv användning, service och underhåll.

Smidig och tyst

Flera förbättringar har gjorts på 6,2-litersmotorn för att skapa den bästa båtmiljön ute på vattnet. En insugsljuddämpare dämpar buller över motorns hela arbetsområde och ger en tystare och skönare upplevelse, samtidigt som ett helt nytt spjällhus installerats baktill på motorn som riktar ljudet bort från förarplatsen så att man lättare kan föra en konversation.

Större och optimerade motorfästen isolerar oönskad motorvibration och minskar vibrationsljudet, vilket gör körningen ännu tystare och jämnare.

Kompromisslös hållbarhet och korrosionsresistens
Mercury Marine byggde in det ultimata rostskyddssystemet i denna 6,2-liters V8 med hjälp av hållbara gjutjärnsdetaljer, kompositmaterial och marina legeringar för en lättare motor.

Ett behändigt och lätthanterligt spolsystem med sötvatten bidrar till motorns långa hållbarhet, korrosionsmotstånd och enkelt underhåll.

Förenklat underhåll och service
6,2-litersmotorn har en underhållscentral nära motorns övre, främre del, vilket gör det enkelt att hitta och identifiera de underhållsdelar som kunden själv kan sköta.

Dessutom är ventilstyrningen underhållsfri under motorns hela livslängd. Denna 6,2-liters V8 är även utrustad med ett ”säsongsförlängande” dräneringssystem som gör att du kan använda båten även under övergångstiden mellan säsongerna.

Det enkla underhållet för MerCruisers 6,2-litersmotor innebär att den vanliga 20- timmarsservicen försvinner.

6,2-litersmotorn finns tillgänglig med tillvalsbar sötvattenkylning och rostskyddsbehandling för SeaCore-drev som ger extra rostskydd endast när det behövs, till exempel i saltvatten. SeaCore-drevet är behandlat med en anodiseringsprocess som ändrar ytan på aluminiumdrevets gjutna järn för att förhindra att saltvatten tar sig in och orsakar rost.

Garanti

Mercury MerCruiser 6,2 liter på 300 och 350 hk omfattas av Mercurys tvååriga “Mercury Limited Warranty”. 6,2-litersmotorn levereras även med tre års rostskyddsgaranti.

Info: www.mercurymarine.com