16 maj, 2017

Ny marin smartwatch

Garmin quatix 5 är en ny marin smartwatch med GPS som är designad för ett liv på sjön. quatix 5 är mycket mer än en klocka och kan kopplas ihop med kompatibel Garmin marinelektronik för att styra skärmar och autopilot och spegla information som fart, djup, temperatur, vind och mycket mer. Förutom marina funktioner har den sportprofiler för både land och vatten som löpning, vandring, cykling, simning, rodd och paddle board.

quatix 5 har daglig aktivitetsmätning, smarta aviseringar, pulsmätning på handleden och lång batteritid. Designen är slimmad och elegant, men samtidigt robust och byggd för att tåla hård marin miljö. Knapparna och den 47 mm stora boettringen är tillverkad i rostfritt stål och de nya QuickFit banden finns i metall, läder och silikon.

quatix 5 kan kopplas ihop med Garmin-elektronik i båten och streamar då NMEA 2000-data som ger tillgång till viktig information som fart, djup, temperatur och vinddata direkt på din handled, oavsett var du befinner dig på båten. Ihopkopplad med en GHC 20 autopilot kontrollenhet, kan du styra autopiloten även om du inte står vid rodret. Du kan också markera och spara waypoints i plottern från din klocka samt styra musiken via den inbyggda FUSION-Link Lite appen.

Ute på sjön kan quatix 5 visa aktuella tidvattendata via en smartphone. Den har också ett ankarlarm som varnar vid drift samt en beräkningsfunktion som talar om när rätt längd på ankarlinan är ute. För fiske finns en tävlingstimer och fiskfångstlog som hjälper dig att hålla reda på fisken som du har fångat och tiden som är kvar innan invägning. Och för kappsegling har quatix 5 tack assist, nedräkningstimer, distans till startlinjen, och tid att bränna före start.

Pris från 6 400 kr.

www.garmin.se

Bildtext: Garmins nya marina smartwatch som kan kopplas samman med elektroniken ombord.