25 november, 2016

Båtmässorna laddar inför 2017

Båtmässan i Göteborg 4–12 februari.

På västkusten säger många båtmänniskor att i februari, när Båtmässan slår upp portarna, börjar sommaren. Och många är de västkustbor som besökt Båtmässan sen den startade för 1960. Närmare fem miljoner människor har passerat in genom dörrarna till Svenska Mässan.

Ett populärt inslag som återkommer på Båtmässan 2017 är Skattjakten, en lättsam tävling som lockade stora skaror barnfamiljer 2016. Ytterligare ett populärt inslag är prova-på-poolen som 2017 får en ännu centralare placering, granne med restaurangen Gästhamnen i Aktivitetshallen.

Tillsammans med bland annat Sportfiskarna, Fiskejournalen och Comstedt AB gör arrangörerna en storsatsning på Sportfiske som ska locka fler besökare till mässan och fler utövare till sportfisket. På mässan kommer ett gigantiskt akvarium att fyllas med fiskar vi finner i våra egna vatten. Varje dag kommer profiler att dela med sig av sina tips kring sportfiske. På mässgolvet kommer visas ett stort antal båtar som är specialdesignade för sportfiske.

Båtmässans scen kommer i år att bjuda på många spännande föredrag om bland annat segling. Mässan rivstartar med att lördagen den 4/2 gästas av engelska seglaren Dee Caffari, en av världens skickligaste kvinnliga seglare som bl a seglat Volvo Ocean Race ombord på SCA:s båt. Dee:s CV är imponerande och hon var t ex den första kvinna som seglade ensam jorden runt non-stop, åt fel håll. Hela mässans scenprogram kommer presenteras på www.batmassan.se med start 1 december 2016.

Båtmässan har två syften, dels att vara en mötesplats för alla som gillar båtlivet, dels för att locka nya till båtlivet. Av båda dessa orsaker fördjupade SBU och Båtmässan samarbetet i samband med mässan 2016. Detta samarbete utvecklas ytterligare när alla medlemmar i SBU erbjuds att besöka Båtmässan till rabatterat pris vardagar.

www.batmassan.se

 

allt-for-sjon-2016-img_0007_1

Allt för sjön i Stockholm 4–12 mars

På Allt för sjön blir det ett stort utbud av framförallt dagtursbåtar. Men det blir också stora båtar, till exempel från Windy som ställer ut Windy 46, 31 och 26.

Yamaha storsatsar även med Europas största monter på 1 800 m2. Där finns nyheter från Yamarin, Husky, Buster, Finnmaster och Jeanneau. Inte minst de båda finska flaggskeppen Buster Phantom och Husky R8.

Anytecs värsting knackar på dörren och det rykas att deras monter blir något alldeles extra att besöka. Ishockeykungen Peter Forsberg kommer med nytt blod i båtbranschen!

Allt för sjön satsar även på att tydliggöra fyra områden inom segling.

På motorsidan blir det flera nyheter, bland annat nya Evinrude G2 150.

Nordens största tillbehörshall kommer även i år att vara fullspäckad med det nyhetaste.

Nytt i C-hallen kommer att vara en 30 meter lång aktivitetsbassäng ”beach style” med kajaker, supar, småbåtar och mycket mer. Full aktivitet och nya farkoster.

Barnen kommer att få en ny ”lilla Allt för sjön ” där bland annat en teater kommer att roa barnen med pirater och lärande. Nöje och Nytta.

Classic-avdelningen kommer att ha ett seglingstema med unika båtar och jubilarer.

www.alltforsjon.se