25 oktober, 2016

Första bilderna på nya Nordkapp Enduro 705 Ranger

Norska Nordkapp har nu släppt de allra första bilderna på en Nordkapp Enduro 705 Ranger, så som den kommer att säljas till konsument. Båten får sin premiär den här veckan vid en specialvisning för den internationella båtpressen i Baveno i Italien samtidigt som Evinrude visar nya motorer.

Med den nya modellen säger Nordkapp att de ”menar allvar med sina stora investeringar på aluminiumbåtar”. Den nya båten byggs, liksom övriga Nordkapp i Polen.

Enduro 705 Ranger är byggd med ett stabilt skrov i aluminium och inredning och däck i glasfiber. Fördelarna är flera med den här lösningen, som även används av bland andra Yamarin i deras serie med namnet Cross.

Båten har en tydligt sportig design. Skrovet på den nya modellen är djupt V-format, vilket generellt sett ger goda sjöegenskaper även om båtarna kan kräva mer motorstyrka. En av anledningarna är att båten ska kunna användas året runt.

Skrov med mera har designats av norrmannen Espen Thorup, som även står bakom en rad andra båtar från Nordkapp och de nyare modellerna från finska Bella Boats (Bella, Flipper och Aquador).

Modellerna Enduro 605 Ranger och Nordkapp Avant 605 Ranger, som presenterade i vintras, har liknande layout i cockpit som sina systermodeller som är helt byggda i glasfiber. I de nya båtarna har dock mer fokus lagts på att få en bra funktion framför design, något som båtköparna säkert kommer att uppskatta. Bland annat har vindrutan ingen färgtoning.

Nordkapp presenterade sina båtar i Rangerserien på förra vinterns båtmässor. Hittills har produktionen inte motsvarat efterfrågan, men nu uppger företaget att de har tillräcklig kapacitet att få ut båtar till kunder till kommande säsong.

Tekniska fakta

Längd:                       705 cm

Bredd:                       230 cm

Vikt utan motor:         1300 kg med motor

Vikt med motor:         1580 kg

Djup med motor:       100 cm

Bränsle:                     200 liter

Personer:                  7 personer

Motor:                        150–250 hk utombordare

Info:                           www.nordkapp-boats.no