21 september, 2016

Suzuki toppar med nya modeller

Suzuki presenterar två helt nya toppmodeller i den mest säljande storleksklassen. Nya DF175AP och DF150AP fick världspremiär på båtmässan i Genua.

Båda nyheterna på 175 respektive 150 hk använder sig av Suzukis avancerade motorkontrollsystem för att uppnå maximal prestanda och driftsäkerhet. Detta ger även bättre bränsleekonomi och låg total motorvikt.

Grunden för motorerna är ett motorblock på 2,9 liter ”Big Block”. Det är en fyrcylindrig radmotor med dubbla överliggande kamaxlar (DOHC), kompression på 10.2:1, högt vridmoment och snabb acceleration.

Motorerna är även utrustade med ett särskilt luftintagningssystem – Semi-Direct Air Intake System – för att ge motorerna ett kallare luftflöde. De har även en koldioxidsensor för att ge bättre förbränning och en knacksensor för ökad pålitlighet.

Suzuki använder även ett system med motroterande balansaxlar för att ge bättre balans och en rad andra tekniska finesser som till exempel Suzuki Lean Burn Control och Suzuki Precision Control reglage för bättre motorkontroll.

Båda nyheterna har nya 3D-deklare och de finns tillgängliga i en ny färg – Pearl Nebular Black — eller vitt (Cool White).

Info: www.suzukimarin.se