8 september, 2016

Världspremiär för Bavaria R40 i Cannes

Bavarias två nya motorbåtar – E40 och R40 – ligger sida vid sida i solen i Cannes. De ser ganska lika ut från utsidan, men skiljer sig väldigt mycket åt. I Cannes är det världspremiär för Bavaria R40.

Medan Bavaria E40 är en båt för mer långsam cruising i farter upp till max 15 knop är R40 en planande båt. Gemensamt för dem båda är en modern stil med ljus inredning, modern design och gott om plats. Särskilt i E40 känns utrymmena som i en flytande sommarstuga. Båten har en jättelik flybridge, stor ägarkabin à la yacht midskepps och riktigt stora sociala utrymmen.

Den planande Bavaria R40 står för mer eleganta linjer, lyxigare interiör och en revolutionerande ny byggmetod. Som standard kommer båten i två välutrustade varianter med olika planlösning för gemenskap och boende. Bavaria R40 Flybridge har officiell världspremiär på Cannes International Boat Show i september medan Bavaria R40 Coupé kommer att lanseras i slutet av året.

Standard är två Volvo Penta D6-370 dieselmotorerna med elektrisk styrning, vilket ger en förutsedd på 35 knop. Som tillval finns Volvo Penta D6-400.

Konstruktionsmetoden för nya Bavaria R40 är den första i sitt slag från Bavaria Yachts. Den bygger på sandwichteknik och alla delar tillverkade med injiceringsteknik. Detta ger lägre vikt, högre kvalitet och ökad styvhet jämfört med traditionell handuppläggning.

Tekniska fakta
Längd:               12,65 m
Bredd:               3,99 m
Djup:                  1,08 m
Vikt:                   8 700 kg
Pris:                    från 380 520 Euro plus moms
Info:                   www.bavariasverige.se