31 augusti, 2016

Nu avgörs Allsvenskan Segling

I helgen (2-4 september) är det dags för den sista delseglingen av Allsvenskan Segling 2016. Göteborg och Långedrag står som värd i en tävling där det in i det sista är oklart vilken klubb som blir svensk mästare och vilka klubbar som måste kvala för att bli kvar.

Allsvenskan Malmö - Daniel Stenholm

I topp blir det troligen en kamp mellan Cape Crow Yacht Club från Göteborg, KSSS från Stockholm och Ekoln Segelklubb från Uppsala. Cape Crow YC var nykomling i Allsvenskan Segling i år och har existerat som klubb i endast fyra år. Duktiga seglare och enkel segling har fört dem till toppen.

– Jag tycker att den här säsongen talar för sig självt. Vi har seglat enkelt och bra, utan chanstagningar. Som man ska segla helt enkelt. Nu till helgen har vi lite omkastningar i laget. Men det kommer att bli bra. Vi har Anna Östling som rorsman, säger Lars Linger från Cape Crow YC.

Mot dem står mycket etablerade KSSS som vann allsvenskan 2016 och som funnits i 186 år.

– Det kommer att bli jättespännande in i det sista . Det blir svårt att komma ikapp Cape Crow, men vi ska göra allt vi kan för att behålla titeln, säger Magnus Woxén som är headcoach för KSSS allsvenska lag.

Även andra klubbar kan utmana, men mycket talar för att Cape Crow eller KSSS tar hem titeln.

I nedre delen av tabellen är det just nu Sotefjordes Segelsällskap, Wikens Båtselskap och Stockholms 606-klubb som ligger på kvalplats. Men det är jämnt i botten. Mycket kan hända i Göteborg.

Vinnaren av Allsvenskan Segling får representera Sverige i Sailing Champion’s League 2017 och tvåan och trea får segla kvaltävling till CL. De tre sista lagen måste kvala om att hålla sig kvar i nästa års upplaga Allsvenskan Segling. Den kvaltävlingen avgörs i Båstad 7-9 oktober.

Foto: Daniel Stenholm

Info: www.allsvenskansegling.se