22 juni, 2016

Premiumbåt i sportklassen från Grandezza

Grandezza 25 är en ny ”premium sportbåt” från finska Finn-Marin. Båttillverkaren har i flera år levererat mycket intressanta nyheter och den här bågen ser ut att fullfölja den traditionen.

Grandezza 25 kommer att ha sin premiär på båtmässor runt om i Europa under hösten 2016. Men redan nu kan vi alltså visa de första skisserna på denna båt som ser ut att bli något alldeles extra.

För Finn-Marin, som även tillverkar bland annat Husky aluminiumbåtar, började planerna för den nya modellen med en vision om en ny premiummodell.

Nya Grandezza 25 blir minstingen i familjen med samma namn. Båten får dock samma höga standard och stilenliga design som sina storasystrar.

Liksom många konkurrenter siktar Grandezza 25 på att ha en riktigt inbjudande sittbrunn med stora sociala utrymmen. Sittbrunnen har maximerad bredd och gott om plats för familj och vänner. Aktersoffan är extremt mångsidig och går att anpassa för olika ändamål genom att vika ned ryggstödet. I sittbrunnen finns även ett stort bord som kan förlängas ytterligare, en 18-liters kylbox eller 20-liters kylskåp, pentrymed spis och tryckvatten.

Förarplatsen är sportig med mörkgrå instrumentbräda, offshoresäten, 12″ kartplotter med mera.

Båten har flera motoralternativ med drev för effekter på 250–350 hk.

Den ljusa kabinen har en stor dubbelkoj, en liten soffa och plats för extra vattentoalett med hålltank. Här finns även en fast dubbelkoj. Kabinen har stora och öppningsbara skrovfönster för extra mycket ljusinsläpp.

Alla detaljer är tillverkade med högsta noggrannhet och textilierna i Silvertex™ tyg. Standardutrustningen inkluderar teakdurk på akterdäck och fördäck och mattor på cockpit och kabingolvet, räcken och vindruteram i rostfritt stål.

Tekniska fakta
Längd: 7,56 m
Bredd: 2,59 m
Vikt: 2 550 kg
Personer: 10
Kojer: 2
Motor: 250-350 hk
CE-kategori: C

Info: www.finnmarin.fi