17 juni, 2016

Uppladdning inför helgens seglingsbatalj i Göteborg

Det utlovas dramatisk katamaransegling när den andra deltävlingen av M32 Series Scandinavia avgörs vid Lindholmen från torsdag till lördag. Svenska toppseglare utmanar internationella stjärnor i en av sommarens stora höjdpunkter på västkusten.

M23 Series Scandinavia gör nu sitt tredje besök i Göteborg sedan starten 2014. Konceptet är enkelt – några av världens bästa seglare ombord på toppmoderna M32-katamaraner som seglar i upp till 30 knop på banor nära publiken på land.

– Det en av tävlingarna som vi ser fram emot mest av alla den här säsongen. Äntligen kommer serien hem till Göteborg och för oss seglare är det alltid roligast att tävla inför våra familjer, vänner och sponsorer, säger 26-åriga skepparen Nicklas Dackhammar från Göteborg.

– Det blåste ordentligt när vi tävlade i Göteborg förra året och det är ofta ont om plats på banan på Göta Älv. Det känns som att det kommer bli en hel del tuffa situationer mellan oss och konkurrenterna.

Tävlingen i Göteborg är den andra i årets serie efter premiären i Köpenhamn som vanns av Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna och hans lag. Tillsammans med britten Ian Williams räknas Canfield inte bara som favorit i helgens tävling, utan också i finalen av World Match Racing Tour på Marstrand första veckan i juli.

–Team GAC Pindar ser fram emot fantastisk racing i Göteborg i helgen, säger Ian Williams. Att möta nio lag på en väldigt tajt seglingsbana kommer innebära en hel del action men vi hoppas kunna hålla oss borta från problem och fortsätta bli bättre fram till vårt stora mål som är finalen av World Match Racing på Marstrand om tre veckor.

Utöver Nicklas Dackhammar är Johnie Berntsson, Hans Wallén, Måns Holmberg, Mattias Rahm och Anna Östling skeppare för svenska lag som möts på startlinjen.

– Vårt tema är att våga satsa allt för att utvecklas och vinna. Vi har en bit upp till de bästa lagen men vill ta plats och ha kul ute på banan. Att segla M32 är en ny grej för oss och dessutom ser vi fram emot att tävla på hemmaplan, säger Anna Östling som deltar i M32 Series Scandinavia för första gången.

Bland övriga starka utmanare i regattan finns danska Nicolai Sehested med erfarenheter från Volvo Ocean Race, och de franska flerskrovsexperterna i laget Spindrift som leds av skepparen Yann Guichard. M32 Scandinavian Series avgörs i september i Stockholm och det lag som har det bästa sammanlagda resultatet efter årets tävlingar vinner.

Deltagare M32 Series Scandinavia Series Göteborg:
Johnie Berntsson – Flux Team
Nicklas Dackhammar – Essiq Racing Team
Hans Wallén – Wallén Racing
Måns Holmberg – TyphoonX Racing
Mattias Rahm – Rahm Racing
Anna Östling – Team Anna
Taylor Canfield – Us One
Ian Williams – GAC Pindar
Nicolai Sehested – TREFOR Racing
Yann Guichard – Spindrift

Helgens Program 16 – 18 juni:
Torsdag
12.00 Race Village öppnar
14.00–17.00 Segling med livekommentering

Fredag
11.00 Race Village öppnar
13.00 – 15.00 Segling med livekommentering

Lördag
14.00–15.30 Segling med livekommentering
15.30 Finalsegling
17.30 Prisutdelning

Karta_Lindholmen-2

Bilden: M32 Series Scandinavia i Göteborg 2015. Foto: M32 Series Scandinavia.

Info: www.m32series.com