16 juni, 2016

Docksurf för den som vill hyra ut båten till boende

Dockspot vill med sin nya tjänst, Docksurf, tillsammans med båtägare erbjuda gäster nya möjligheter till fantastiska upplevelser i våra insjöar, kanaler och skärgårdar.

Dockspot ser att det är stor kapacitetsbrist på hotell och vandrarhem under större evenemang och populära semestertider, samtidigt som det finns ledig kapacitet i våra båtar. Via en toppmodern marknadsplats erbjuder Dockspot båtägare att på ett enkelt sätt få en extra intäkt på sitt båtägande.

Idag används fritidsbåtarna i begränsad omfattning. Dockspot gick därför ut och frågade sina 60 000 båtgäster om de kunde tänka sig att hyra ut sin båt för övernattning. Svaren var överväldigande. 40 % av alla båtägare kunde tänka sig att hyra ut båten om den ligger still i hamnen. 62 procent kunde också tänka sig att flytta båten till en mer attraktiv hamn för att lättare få den uthyrd. Av de som valde att delta i undersökningen var snittåldern 51 år och fördelningen mellan motor- och segelbåt var lika. 46 procent av båtarna ligger på Ostkusten och 40 procent på Västkusten. Snittbåten i undersökningen var 10.55m lång. Båtägarna skulle i snitt vilja ha 1000 Sek per dygn.

– Båtbranschen ser ljust på framtiden och vi vill genom att attrahera nya målgrupper in i båtlivet bidra till fler gäster ute på havet. Tillsammans med båtägare bjuder vi nu in den turismen som normalt väljer andra boendeformer, att uppleva att bo i båt. Ett första steg mot ett båtägande.  säger Fredrik Barthold, grundare Dockspot.

Dockspots tjänst Docksurf startar i Sverige men har ambitionen att växa internationellt. Dockspot ser stora möjligheter att växa tillsammans med de idag 80 hamnar i sju länder som nyttjar bokningstjänsten dockspot.com.

Info: www.dockspot.com