26 maj, 2016

Skärgårdsidyllen öppnar filial på TanumStrand – premiär med äventyrerskan Annelie Pompe

Lagom när Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor slår upp dörrarna till den nya filialen på TanumStrand kommer Annelie Pompe för att hålla i en MultiExperience-helg. Under ”prova-på-helgen”, där olika Outdoor-aktiviteter erbjuds, finns det möjlighet att prova på SUP (Stand Up Paddle Board) och kajakpaddling med Skärgårdsidyllen där Annelie Pompe kommer vara en av guiderna under kajakturerna. De som anmält sig till helgen kan antingen fridyka med Pompe eller paddla SUP med Skärgårdsidyllen och deras guider.

Tankarna på en filial på TanumStrand föddes förra sommaren när TanumStrands vd, Peter Karlsson, strosade förbi Skärgårdsidyllens kajakcenter i Grönemad, strax utanför Grebbestad. Promenaden ledde till ett intressant och givande möte med Ingela och Marcus Holgersson, grundare till Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor. Under hösten träffades parterna för att prata Outdoor och ett eventuellt framtida samarbete. Innan jul stod det klart att Skärgårdsidyllen skulle bli en partner till TanumStrand och öppna upp en filial för uthyrning av SUP och kajaker.

Skärgårdsidyllens kajaker och SUP:ar kommer vara på plats i ett Paddelcenter/Aktivitetscenter på TanumStrand lördag den 28 maj, lagom till MultiExperience-helgen går av stapeln. Paddelcentret kommer ligga i en av de röda sjöbodarna som vetter mot TanumStrands hamn utmed anläggningen. Som Marcus Holgersson på Skärgårdsidyllen säger;

– Det handlar om att komma ut på vattnet. Det är många som kommer hit till vår underbara kust men som inte kommer längre än till strandkanten. Vi vill vara med och bidra till att fler kommer ut på havet och upplever vår underbara skärgård. Då är både kajak och SUP ett enkelt och relativt billigt sätt att komma ut.

När det handlar om den nya filialen på TanumStrand säger Ingela Holgersson med ett leende;

– Det är väldigt roligt att Annelie Pompe har bjudits in till denna helg som är som ett smörgåsbord med Outdooraktiviteter kopplade till havet. Och att det sammanstrålar med att vi öppnar upp uthyrningen på TanumStrand för säsongen. Vilken tajming!

Vidare menar Ingela att;

– Jag tycker att Annelie Pompe är en fantastisk person. En verklig inspirationskälla, inte minst för oss tjejer. Och jag tycker att vi har många gemensamma beröringspunkter. Vi brinner båda för ett aktivt utomhusliv och har en stark kärlek till hav och vatten. En önskan att dela med oss av det vi tycker om att göra. Och när tillbringar mycket tid till havs är det kanske inte konstigt att man engagerar sig i kampen för en vackrare skärgård. Exempelvis paddlade jag och Marcus för några veckor sen med en budkavel som skall gå från Svinesund till Haparanda med budskapet ”Låt Östersjön Leva”. Vi paddlade budkavlen från Strömstad till Tjurpannans naturreservat, där Tanums kommun hade arrangerat en kuststädardag. Och jag vet att Annelie Pompe kommer möta upp budkavlen senare längs färden utmed den svenska kusten. Det känns bra att många engagerar sig och att det finns inspiratörer som Annelie Pompe som gör att man håller gnistan uppe! Och att hon kommer hit till oss och att vi kommer paddla tillsammans. Det skall bli så kul!

Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor, Marcus & Ingela Holgersson. Photo Erla...

SUP with Ingela Holgersson, Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor. Participan...

Tillbaka till paddelsäsongen – nu är den igång och än en gång bjuder Ingela och Marcus in till en Skärgårdsidyll i Grönemad, Grebbestad, på Ekenäs på Sydkoster och om en vecka även på TanumStrand i Fjällbacka Skärgård.

Info: www.skargardsidyllen.se