25 maj, 2016

Kapten Väst kommer tillbaka!

Förra året genomförde Svenska Båtunionen tillsammans med Sveriges Radios P4 Stockholm en flytvästkampanj på olika platser i Stockholms skärgård. Den kände radioprofilen Lasse Persson, alias Kapten Väst, var programledare. Man delade ut cirka 300 flytvästar under den vecka som kampanjen varade.

– Radioprogrammet och kampanjen var mycket uppskattad varför vi har kommit överens med Sveriges Radio om att göra en motsvarande kampanj även i år, säger SBU:s verksamhetschef Peter Karlsson. Vi kommer att starta måndagen efter midsommar och kommer att sända under en timmes tid varje vardag i två veckor.

Vi har inte turnéplanen färdig ännu men vi ska besöka olika platser i Stockholms skärgård och förhoppningsvis även inne i Mälaren. Förra året handlade de olika programmen om sjösäkerhet, om båtar och båtklubbar och om skärgården och vi kommer att göra på samma sätt i år. Vi ska också få med intressanta människor med anknytning till sjön i varje program och framför allt förmedla det positiva med fritidsbåtlivet.

Radio P4 Stockholm är Sveriges största lokalradiokanal och har mer än 320 000 lyssnare per dygn.

Bildtext:
Peter Karlsson (t. v.) och Lasse Persson från P4 Stockholm.