8 april, 2016

Comeback för ny version av klassikern Dehler 34

Det är 30 år sedan Dehler utvecklade den smått legendariska Dehler 34, en båt som gav Dehler erkännande i hela båtvärlden. Med fler än 1 300 båtar byggda markerade den modellen början på en ny era för segelbåtsföretaget.

Dehler 34 stod för hela varvets DNA och revolutionerade den globala båtmarknaden som den första riktiga Performance Cruiser segelbåten. Många kunder föll för den smarta kombinationen av sportighet och cruising.

När det är dags att fira 30-årsdagen av denna legend så återupplivar Dehler sin 34. Det innebär premiär för en modern yacht med snabba linjer och elegant utseende: nya Dehler 34.

För designen står Judel/Vrolijk & co, som är kända för snabba och smidiga båtar med modern design. En tvär stäv i kombination med kort överhäng i aktern skapar en lång vattenlinje och ger en hög toppfart.

– Den nya Dehler 34 är ett mästerverk. Hon utvecklades som en lyxig prestandacruiser med väldigt gott om utrymme överallt. Samtidigt kan den nya 34:an uppgraderas på väldigt många sätt för att få en riktig prestandabåt. Men även i standardversionen förstärks den nya modellen med kolfiber, som ger 20% bättre styvhet, säger Karl Dehler, chefsutvecklare för Dehler.

Nya Dehler 34 har sportiga och eleganta linjer, motsvarande som man hittar på betydligt större båtar. Den har två avsmalnande sidorutor som ger båten en strömlinjeform och ökar ljusinsläppet. Båten har även en låg och bred cockpit med gott om plats för gemenskap med familj och vänner.

Innerutrymmena är fördelade på två stora hytter i för respektive akter, salong med pentry om styrbord och en stor stuvhytt för segel m m.

dehler34interior imageVersionD34

I salongen finns två bekväma soffor, ett rymligt L-pentry och navigationsbord. I fören kan kunden välja mellan två layoutvariationer. Som standard har Dehler 34 ett slutet skott med alternativet öppet skott, vilket skapar mer speciell djup.

Standardversionen kommer med en aluminiumrigg med segelyta (storsegel och fock) på 65 m². Som tillval erbjuder Dehler en högre rigg i aluminium eller kolfiber för högre prestanda. Kolfibermasten är 73 cm högre än standardriggen och har en segelyta på 71 m². Dessutom kan Dehler 34 förses med tillbehör som till exempel badplattform.

Priset i Sverige blir cirka 1,25 Mkr inklusive moms.