31 mars, 2016

Klassisk motoryacht från Vripack

Den holländska designstudion Vripack har myst till ordentligt när de har designat den här nya 45,5 m klassiska motoryachten med beteckningen B52. Det ska bli en båt som med ”älskvärda egenskaper” som för tankarna till båtar från slutet av 1920-talet fram till slutet av 1940-talet.

Tanken är att B52 ska bli en riktig familjeyacht, för den som söker något extra för att utforska kustområden på olika platser. För detta krävs troligen en rejäl plånbok och en tom kalender, för yachtens prestanda och uppbyggnad tyder på att detta knappast är någon båt för gemene man.

Vripack har faktiskt tagit fram denna designstudie med skräddarsydd layout efter önskemål från yngre kunder, som vill ha en funktionell och rymlig design. Förutom att ta sin ägare runt om i världen ska hon användas som stand-by moderskepp under klassiska segelbåtsregattor.

B52 har ett mycket bekvämt huvuddäck med en mastersvit, två dubbelhytter för ägarens barn, en liten kabin för barnflicka, ett kontor och ett skafferi. För att skapa maximal avskildhet för ägare och gäster har Vripack ägnat särskild energi åt att göra det möjligt för besättningen att kunna göra sitt jobb samtidigt som de inte ska vara i vägen för ägaren. Nedre däck, beläget ovanför vattenlinjen, är utformat för besättningen med bland annat kök, tvättmöjligheter, mäss, besättningsutrymmen och en egen relaxavdelning.

Aktre delen av huvuddäck har en stor öppen yta på 7,5 m2, där man kan njuta under bar himmel som på ett lounge däck. För den som vill njuta extra finns också en stor utdragbar badbrygga integrerad i den klassiska aktern.

Akterut finns en stor salong med en matplats med förbindelse ut på däck. Styrhytten ligger på soldäck med en sittgrupp framför och en extra sittplats med jacuzzi finns akter över.

Tekniska fakta
Längd:         45,50 m
Bredd:         9,40 m
Utkast:        2,60 m
Info:             www.vripack.com