5 november, 2015

Första bilderna från insidan i lyxiga Princess 35M

Den extremt lyxiga motoryachten Princess 35M hade världspremiär på Cannes båtmässa i september. Nu kommer de första bilderna som visar den oerhört påkostade interiören.

Båtliv var med när nya Princess 35M presenterades. Då var yachten öppen för pressen i några timmar, men nu har varvet fotograferat inredningen och släppt de här bilderna.

Princess 35M har som sig bör mycket generösa boutrymmen och gott med plats på olika däck för den som vill få havsluft eller solbada.

Båten har en informell ”Beach Club” längst upp, där ägaren kan ta emot gäster och umgås med familjen. Ytan är välskyddad mot solen, där finns bar, pentry med mera.

Både på främre soldäck och akterdäck finns det också gott om plats för den som vill ta del av solens värme. Rymliga U-soffor, wetbar med mera är självklar utrustning på en yacht i den är klassen.

På nedre däck finns tre alternativt fyra större kabiner med egna badrum för sex till åtta gäster. Designen kan anpassas helt individuellt i samarbete med Princess Design Studio. Besättningen bor i utrymmen föröver, i tre kabiner med separata badrum.

Ägarens kabin ligger på huvuddäck, i anslutning till kontor och andra mer privata utrymmen.

Båten har gott om panoramafönster för att släppa in ljus och ge en rejäl volymkänsla.

En av anledningarna till den lyxiga miljön är att Princess Yachts International sedan 2008 ägs av lyxvarugruppen L Capital 2 FCPR, som sponsras av LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) och Groupe Arnault.

Mer om Princess 35M:
Båten är ytterligare ett steg i företagets strävan att bygga riktigt lyxiga produktionsyachter för en internationell kundkrets.
Den första båten har ett stålgrått skrov och högsta finish i alla detaljer. Det exemplar som visas i Cannes tillhör en ägare från Mellanöstern, som har valt en sober inredning i brunt och beige med eleganta trädetaljer på många platser.
Båten har stora sociala ytor med en elegant salong, rymligt för- och akterdäck samt en riktigt stor flybridge.
Princess 35M är en systermodell till den lite större men betydligt äldre Princess 40M och en fortsatt utveckling av företagets M Class.
Designen innehåller bland annat sociala utrymmen som anspelar på ”Beach Club”. Det innebär stora sittytor och soldynor, bar med pentry med mera. Båten tar sex eller åtta gäster, beroende på designlösning.
Båtens brygga med förarplats nås både från flybridge och inre utrymmen. Förarplatsen är designad som på en riktigt stor yacht med stor överskådlighet över instrumenten och all elektronik i toppklass.
Utrymmena under däck kan specialbeställas. Den här kunden har valt att ha ett antal gästkabiner plus utrymmen för besättning. Här finns också gott om fönster med plusinsläpp, öppningsbara tak, två walk-in-closets, duschar och allt annat som behövs för ett förstklassigt liv på sjön.
Princess varv i engelska Plymouth drabbades hårt av översvämningar tidigt i våras, men är redan igång igen. Liksom konkurrenterna Sunseeker upplever Princess att det är mycket bättre tider med en starkt ökande försäljning, något som även intygas av Beneteau Group som hade en välbesökt presskonferens på tisdagen.
Info: www.princessyachts.com