30 oktober, 2015

ClubSwan 50 premiär hos New York Yacht Club

Efter framgångarna med den nyligen genomförda Rolex New York Yacht Club Invitational, som seglades i Club Swan 42, höll den ärorika båtklubben på Manhattan en kväll för att hedra ClubSwan. Då presenterades även planerna på efterföljaren, den innovativa ClubSwan 50.

– Det här har varit ett fantastiskt och oslagbart år för Nautor’s Swan, sa företagets ordförande Leonardo Ferragamo när han talade inför de 200 ClubSwan gästerna på New York Yacht Club.

– Under 2016 kommer vi att fira Nautors 50-årsjubileum. Det innebär ett halvt sekels traditioner och framgångar för ett segelbåtsföretag utan motstycke.

2015 har det finska företaget lanserat flera nya och mycket intressanta projekt: det nya flaggskeppet Swan 115, som visades på 2015 Monaco Yacht Show, och ytterligare tre nyheter på väg; Swan 95, Swan 60RS och Swan 130.

Med siktet inställt på att växa även i framtiden, särskilt på USA-marknaden, har Nautor’s Swan beslutat att börja bygga mindre båtar igen. Nyligen avslöjades nyheten Swan 54 och den innovativa ClubSwan 50.

Som designer för ClubSwan 50 har Juan Kouyoumidjian valts ut tillsammans med flera internationella yacht designers.

Kalendern för att kappsegla med ClubSwan 2016 omfattar bland annat NYYC Race Week i Newport. I juli ska över 100 Swanbåtar, inklusive den allra först tillverkade Swan 36 ”Tarantella”, samlas i Åbo (Turku) i Finland för att segla Swan Anniversary Regatta och i september seglas Rolex Swan Cup hos Yacht Club Costa Smeralda i Porto Cervo, Italien.

Info: www.clubswan50.com

Renderingar av nya ClubSwan 50: Nautor’s Swan/Hechler.