26 oktober, 2015

Ny norsk räddningsbåt besökte SSRS på Käringön

På lördagen hade Sjöräddningssällskapets station på Käringön ett intressant besök. Det var SSRS norska systerorganisation som var på besök och visade upp sina nya båtar i 20 m klassen.

Redningssalskapet i Norges nybyggnad RS 158 IDAR ULSTEIN, den första i deras nya serie i 20 meters klassen, räddningsbåtar byggd av det svenska varvet Swede Ship Marine , med huvudkontor på Tjörn, är moderbolag i en privatägd varvskoncern, som består av verksamheter på Djupviks Varv på Tjörn, Swede Ship Composite i Hunnebostrand och Swede Ship Yachtservice i Göteborg.

Nybyggnation sker i aluminium och i komposit med både nationella och internationella kunder. Varvsgruppen har koncentrerat sig på mycket kvalificerade högteknologiska fartyg, vilket gjort att den klarat sig bra i den stenhårda konkurrensen inom den marintekniska branschen.

Swede Ship Marine har byggt och bygger fartyg åt svenska Marinen och Kustbevakningen, Sjöfartsverket och Sjöräddningssällskapet. Man bygger räddningskryssare i olika storlekar för norska Redningsselskapet. Swed Ship har byggt många räddningsbåtar i flera klasser till Norska sjöräddningen och till den Svenska Sjöräddningssällskapet de senaste åren.

Text och foto: Gunnar Arwidson.