27 oktober, 2007

Ny Furlex för 18-26 fots båtar

Seldén lanserar Furlex 50S – ett nytt rullfocksystem för båtar med ø4 – 5mm förstagsdiameter. Detta blir ett idealiskt rullfocksystem för exempelvis H-Båtar, IF, Ohlson 22, Maxi Magic, Albin 78 med flera.

Furlex 50S blir ett litet och nätt rullfocksystem. Totalvikten är bara 7 kg för det kortaste ø4 mm systemet och trummans diameter är endast 120 mm.

Många funktioner känns igen från de större Furlexsystemen. Furlex 50S har rostfria kullager, belastningsfördelare i fallsvirveln, distansrör för centrering och isolering av förstagswiren, rostfria kopplingsbleck, fallstyrare, hjälpmatare och levereras komplett med en ny förstagswire. Detta gör systemet lätt att köpa, montera och viktigast av allt – att rulla in seglet med.

De främsta skillnaderna jämfört med andra Furlexsystem är att profilen har en likränna istället för två, lintrumman är inte delbar och systemet har inget s k ”Frivarv” som planar ut seglet vid revning. På båtar i denna storleksklass seglar man ju oftast med seglet helt utrullat, så Seldén har valt en något enklare konstruktion.

Leverans genom Seldéns återförsäljarnät kommer att påbörjas under Januari 2008. Pris 5 500–7 250 kr.

Info www.seldenmast.com.