7 oktober, 2015

Vindskydd för mobilen från månadens innovatörer

En blåsig morgon 2013 tröttnade Stina på alla ständiga klagomål över störande blåst och brus då hon pratade i sitt mobilheadset och plötsligt kläcktes idén om ett vindskydd för just ett mobilheadset.

Pressmeddelande:
Det började med att jag stickade en strumpa för att se om det fungerade, säger Stina, och jag märkte att det genast blev skillnad men att det fortfarande kom in störande vind.

Stina berättade om idén för Jessica som arbetar som ljudtekniker och kreativiteten började genast sprudla.

– Vi vände och vred, funderade och testade i oändlighet tills vi äntligen kom fram till hur Pinoccen skulle se ut. Vi visste tidigt att Pinoccen inte bara skulle lösa ett problem utan att den också skulle vara en snygg mobilacsessoar! Jessica har lagt mycket tid på att jobba med designen på produkten och vindskyddet finns numera i många snygga och stilrena färger, säger hon.

Med en Pinocc på mobilheadsetet hörs samtalet klart och tydligt. Det irriterande ljudet från blåsten reduceras och den eliminerar dessutom friktionsprasslet som kan uppstå när mikrofonen ligger mot kläderna. Vindskyddet slås om mikrofonen och fästs med kardborren i det självhäftande tyget. Vindskyddet är väldigt enkelt att sätta på och ta av och är dessutom vatten- och fuktavvisande.

Info: http://www.smartasaker.se/sv/artiklar/vindskydd-for-mobilheadset.html