6 oktober, 2015

Garmin vann fem NMEA-utmärkelser inklusive Manufacturer of the year

Garmin har fått det ärofyllda omnämnandet att vara det mest erkända företaget inom marinelektronik av National Marine Electronics Association (NMEA) vid den prestigefyllda 2015 NMEA Convention i Baltimore, USA. Garmin utsågs även till årets tillverkare och fick utmärkelser i fyra produktkategorier: autopilot, multifunktionsdisplay (MFD), mobilapplikation – navigationshjälpmedel och mobilapplikation – slutanvändarvänlig.

– Vi är hedrade över att vi blivit utsedda till årets tillverkare, och uppmärksammade för flera av våra produkter och marina applikationer, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Styrkan och bredden i vår innovativa marina produktlinje är enastående, och dessa eftertraktade utmärkelser är ett erkännande för Garmins engagemang när det gäller konstruktion, tillverkning, försäljning och support av vår marinelektronik.

För tredje året i rad har Garmin fått en utmärkelse i kategorin Autopilot för sin Hydrauliska autopilot GHP Reactor med SmartPump. GHP Reactor är Garmins första autopilotsystem med AHRS teknik och är både enkel att installera och har många smarta funktioner som är enkla att använda.

Garmin tog också hem pris i kategorin Multifunktionsdisplayer. Utmärkelser gick till GPSMAP 7616, företagets 16-tums multi-touch widescreen plotter designad för dig som kräver hög prestanda, enkel drift och avancerade integrerade funktioner. GPSMAP 7616 är en nätverksplotter som är fullt kompatibel med BlueChart® g2 Vision, har stöd för radar, autopilot, instrument, fler skärmar, sensorer, ekolodsmoduler, värmekameror och mycket mer.

I dagens uppkopplade värld är smartphone applikationer viktiga verktyg för sjömän. Vid årets utmärkelser, har nya kategorier med marina appar lagts till och båda apparna från Garmin vann sina respektive kategorier. Garmin Bluechart Mobile, en ruttplaneringsapp med möjlighet att streama väder, utsågs till bästa appen för navigationshjälpmedel. Och förstapriset i kategorin mobile app för slutanvändare vann Garmin Helm, en app som gör det möjligt att styra sin plotter från en smartphone eller surfplatta.