2 oktober, 2015

Nordens äldsta båttidskrift byter förlag

Frisk Bris är Nordens äldsta båttidskrift, är grundad år 1903. Tidningen övergår vid årsskiftet till Tuulimedia och går då in under samma tak som den kända högkvalitativa finskspråkiga tidskriften Purje.

Förlaget leds av chefredaktören-fotografen Klaus Somerkoski och ombrytaren AD Susanna Ylä-Pynnönen. Frisk Bris kommer därmed att få tillgång till det kunnande och den långa erfarenhet som finns bakom Purje. Klaus Somerkoski har från 70-talet verkat som fotograf och från 80-talet som journalist. Susanna Ylä-Pynnönen har sedan 90-talet verkat inom ett familjeföretag i tryckeribranschen.

– Frisk Bris är en ovärderlig gammal tidskrift och det är en ära att få börja publicera den, säger Klaus Somerkoski.

Genom köpet av Frisk Bris kommer förlaget nu att ge ut två nischade tidskrifter med fokus på båtliv och segling, en finsk och en svensk. Ledstjärnan är tidningen Purjes utmärkta devis: Världen sedd ur seglarens ögon.

Frisk Bris har i många år letts av seglaren Kari Wilén, som även är en utmärkt båtfotograf och båtjournalist. Under hans ledning har Frisk Bris fått en stark ställning erkänd för sin höga kvalitet och fina mångfald.

Kommentarer

ulf terje johnsen 21:38:07 2015-10-05

OK -nye vindar krever nye segel. God seilas fremåt pojkar.
Senior Writer Ulf Terje Johnsen, www.seniorportalen.no