25 september, 2015

Paragon 31 Cabin – anpassad för kommersiellt bruk

Paragon Yachts lanserar under hösten en ny version av sin största modell – Paragon 31 Cabin. Nya 31 Cabin är omarbetad både interiört och exteriört för bli en ännu bättre bruksbåt året runt.

Pressmeddelande:
Materialvalen är robustare och tåligare. Båten kan dessutom fås med olika interiör-layout beroende på användningsområde.

– Vi har lyssnat noga på våra kunders önskemål och behov. Möjligheten att behovsanpassa layout och material i båten är ett bra exempel på hur vi kan tillgodose så många behov som möjligt utan att göra avkall på funktionalitet, säger Joacim Gustavsson, designchef på Nimbus.

Paragon 31 Cabin är lik tidigare Paragon 31 till utseendet men är 40 cm längre och har en ny layout exteriört och interiört. Att båten är kommersiellt anpassad märks eftersom hon kan bära en betydligt tyngre motorisering, har större utrymmen för arbetsutrustning, systeminstallationer och säkerhetsutrustning.

Exteriört är den grova avbärarlisten i rågummi, som numera går runt hela båten, det mest iögonfallande.

– Kunderna efterfrågar den här typen av båt och det stämmer också väl överens med varumärkets DNA. Nya 31 Cabin är helt enkelt bättre anpassad för båtanvändande 365 dagar om året oavsett om det gäller privat eller kommersiellt bruk. säger Jonas Göthberg, försäljningschef på Nimbus.

Skrovet är längt och fribordet höjt för att ytterligare bättra på sjöegenskaperna samt reducera planingströskeln. 31:an kan levereras med motoralternativet Volvo Penta 2xD4-300.

Akterdäcket har två stuvar ovan däck och en i durk. I övrigt är akterdäcket helt öppet för att få maximal arbetsyta alternativt plats för hopfällbar sittgrupp. Aktergrinden består av två delar som gör det möjligt att öppna upp hela akterdäcket akterut.

I styrbord D-stolpe finns möjlighet att få en yttre styrplats för extra manöverkontroll vid svåra tilläggningar eller vid arbete på sjön. Förpiken har en fast stickkoj samt en v-koj med stora förvaringshyllor ovan bäddar. Förpiken kan fås med antingen garderobsmodul eller pentrymodul. I toalettutrymmet finns handfat, förvaring, toalett och dusch.

Salongen har flera stora stuvar under durk och möbleras som standard med fyra säten och två bänkar men kan fås i flera alternativa layouter. Ut-gång till akterdäck från salong genom stor glasskjutdörr som också ger överlägsen sikt och kontroll akterut.

– Vi är övertygade att vi även kommer att sälja båten till många privatpersoner som använder båten i tuffa förhållanden och värdesätter en oöm båt med funktionella ytor och stora stuvutrymmen, säger Jonas Göthberg.

Tidigare Paragon 31 kommer framöver att heta Paragon 31 Flybridge.

Info: www.nimbus.se

Tekniska fakta
Längd: 10,45 m
Bredd: 3,23 m
Vikt: 1 383 kg
Maxlast: 2 067 kg
Personer: 8
CE-klass: B
Bränsle: 450 liter
Vatten: 200 liter
Hålltank: 70 liter
Motor: Volvo Penta 2 x D4 2×300 hp DPH 30 @ 3000 RPM 2,5 l/Nm approx. 40 kts
Alternativ: Volvo Penta 1 x D6 (std) 400 hp DPH 28 @ 3000 RPM 1,8 l/Nm approx. 35 kts
Volvo Penta 1 x D6 370 hp DPH 27 @ 3000 RPM 1,8 l/Nm approx. 33 kts
Volvo Penta 2 x D3 2×220 hp DPS 28 @ 3400 RPM 2.0 l/Nm approx. 36 kts