4 september, 2015

Linjett 43 nominerad till Årets Segelbåt

Tillsammans med Adventure 55, Contest 42 och Arcona 465 är Linjett 43 nominerad till Årets båt i kategorin ”Långfärdsbåtar”.

Pressmeddelande:

Nya Linjett 43 är en vacker, modern segelbåt med klassiska linjer. Mest innovativt är den höj- och sänkbara kölen med uppmärksammade grundstötningstest i upp till 8(!) knop.

Ett genomtänkt kvalitetsarbete som även visar sig i gediget hantverk. Inredningen är Linjett´s adelsmärke och det är här du kan påverka, göra verklighet av dina idéer och funderingar.

Nomineringen lyder:
”Stor för sina 43 fot, modern i stilen, välinredd, välseglande och försedd med en lyftköl, som tål grund. Dessutom är Mats Gustafssons skapelse igen fin att se på. Hans mål är att bygga perfekt i allt och göra rätt för beteckningen mycket båt för pengarna. Nya Linjett 43 är årets kanske intressantaste och mest innovativa cruiser/semesterbåt och igen ett gott exempel på vad små svenska varv förmår”

Båtmässan i Göteborg och Maringuiden står bakom Årets Segelbåt. Syftet är att uppmärksamma nya segelbåtar med de mest kreativa nyheterna. För att få jämförbarhet och hållbart diskussionsunderlag delas båtarna in i tre grupper – familj, långfärd och prestanda.

Nu provseglas segelbåtarna och vinnaren i respektive kategori koras på Båtmässan 6-14 februari 2016.

www.batmassan.se och www.maringuiden.se kommer fortlöpande rapporter och tester av samtliga tio båtar men även filmer, intervjuer, intryck och frisk segling publiceras.