3 september, 2015

Oslos flytande båtmässa för 39:e gången

Torsdag till och med söndag är det flytande båtmässa i Oslo för 39:e gången. Den stora båtmässan – Båter i sjøen – hålls liksom förra året på Aker brygge i centrala Oslo. Hela 265 är anmälda till mässan, varav 36 är segelbåtar och 40 rena nyheter. Dessutom finns ett 50-tal tillbehörsutställare på plats. Norge har traditionellt varit en mycket stark marknad för båtförsäljningen, även när övriga europeiska marknader har tappat farten. På senare år har dessutom segelbåtsförsäljningen varit bra i Norge.

Totalt sett visar den norska båtbranschen en försäljningsökning på 15 procent under de senaste två åren. Cirka 60 procent av båtarna som visas på den flytande båtmässan tillhör den kategorin som säljer bäst – båtar på 4–7 m längd. Ungefär som i Sverige, mend andra ord.
Båter i sjøen hålls på Aker Brygge Marina mitt i den norska huvudstaden. Det finns gott om restauranger och hotell i närheten och även en hel del parkeringsmöjligheter. Mässan har dessutom gratis parkering i två timmar för besökare.
Dörrarna öppnas torsdag 3 september kl. 11.00 och stängs söndag 6 september kl. 18.00.
Info: www.baterisjoen.no