2 september, 2015

Enklare repowering med Volvo Penta motorer

Nu är det enklare än tidigare att byta motor i båten. Volvo Penta har tagit fram ett nytt repowering kit, som förutom en fräsch motor även ger bättre laddning och högre komfort i båten.

Båtar med äldre motorer kan i och med detta få ett längre och bättre liv. Genom att ersätta båtens gamla motor med en ny Volvo Penta D1, D2 eller D3 dieselmotor får båtägaren en mängd fördelar, inklusive bättre bränsleförbrukning, högre komfort, pålitlighet och ett ökat värde på båten.

– De repowering kit som vi har konstruerat ger båtägarna ett modernt alternativ till eras nuvarande motorer och installationen är enkel, säger Rickard Nilsson, produktchef vid Volvo Penta.

– Med minimal åverkan på båten ger en ny Volvo Penta båtägaren en helt ny upplevelse.

Volvo Pentas repowering kits för motorerna D1, D2 och D3 har samtliga utvecklats för ett nå en kostnadseffektiv växling till den senaste generationens dieselmotorer. D1/D2 Repowering Kit finns även för äldre motorer med både axeldrift och S-drevinstallationer, vilket gör att kunder med en Volvo Penta 120 S-drev kan få dessa förbrättringar.

D3 Repowering Kit gör det möjligt att koppla ihop en ny D3 dieselmotor med ett existerande Volvo Penta drev. Ett stort utbud av äldre Volvo Penta drev klarar av att kopplas ihop med den nya motorn och får därmed både längre livslängd och högre effektivitet.

Samtliga repowering kits levereras med alla komponenter och installationsanvisningar.

– Våra Repowering Kits har utvecklats och testats av Volvo Penta. Det är en avgörande faktor för att få en säker, enkel och kostnadseffektiv lösning, säger Rickard.

Nya D1, D2 och D3 motorer levereras samtliga med nya finesser för brukaren. Bland annat har D1 och D2 färskvattenkylning som standard. Detta ger ökad livslängd och möjligheten att få värme och varmvatten. De är dessutom utrustade med en 115 A generator.

D3 levereras med några viktiga modifikationer – EVC ger användarna en unik kontroll över både motorn och framdriften.