31 augusti, 2015

Najad presenterar nya Najad 411

Bara någon vecka efter Öppna Varv på Orust presenterar Najadvarvet en ny modell: Najad411. Båten är byggd med kvalitet som ”Orustklass när den är som bäst”.

Så här skriver Najadvarvet i sin pressrelease:

Det är inget understatement att Najad strävar mot perfektion i alla detaljer när det gäller design och konstruktion. Som ett led i detta presenterar nu Najadvarvet nya Najad 411.

Yachten har många smarta och genomtänkta lösningar, från för till akter, från mast till köl. Skrovet är tillverkade i vakuuminjicerad vinylester vilket ger överlägsen styvhet och styrka. Vantinfästningarna är placerade längst ut på skrovsidan vilket underlättar för skotvinklar och passage på däck.

Förstagsinfästningen är långt fram för att maximera förtriangeln och ge utrymme för en 108% fock. Peke är standard och underlättar Code zero samt gennakersegling. Peket underlättar även ombord-/avstigning. En helt ny typ av styrpiedestal tar mindre plats i sittbrunnen. Tre portlights i skrovsidan ger ett härligt ljusinsläpp.

Najad har 411 flushade däcksluckor, längre och bredare kojer i förpiken samt mer förvaringsutrymmen jämfört med tidigare modeller.

Alla övriga detaljer, utrustningsnivå håller Najads världsberömda kvalité. Yachten kan, precis som alla Najader, i hög grad anpassas efter ägarnas behov och önskemål. Alla Najader byggs på Henån, Orust och utifrån vårt motto Passion för perfektion.

Info: www.najad.se