31 augusti, 2015

Tusentals besökte Nynäshamn under lördagen

Lördagen blev lyckad i Nynäshamn. Flera tusen personer lockades till Fiskehamnen där det var debatt om hyresrätter i skärgården, besök av bostadsministern, skärgårdsmarknad, seglingstävling, strålande sol och mycket annat.

Nynäshamns och Haninges politiker debatterade kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Sveriges första hyresgästförening – Hyresgästföreningen Nynäshamn – hade med anledning av sitt hundraårsjubileum bjudit in bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder som pratade kring temat ”Vem ska bo i hyresrätter i ramtiden?”.

Besökarna flockades kring de cirka 35 marknadsstånden på Skärgårdsmarknaden, Nynäshamns kommun hade mängder med intresserade på Nynäshamnstorget där delar av kommunens verksamheter visades upp
och besökarna kunde se seglare tampas i seglingstävlingen Hyundai cup.

Priset Topputmärkelsen, som går till ledare som tagit initiativ till god ungdomsverksamhet eller på annat förtjänstfullt sätt varit ledare för en grupp ungdomar, gick till Sofia Oscarsson och Sirpa Kallunki på Nynäshamns ridklubb. Nynäshamns miljöpris på 30 000 kronor gick till Stora Vika Byalag.

Priset delas årligen ut till någon eller några som bidragit till att förbättra miljön och klimatet.

– Det har varit en väldigt lyckad dag. Det blev många bra samtal och debatter om angelägna frågor, tusentals besökare som bjöds på fint väder – samtidigt som de seglande hade bra vind i seglen. Och än är det inte riktigt slut, i kväll fortsätter festligheterna med underhållning och prisutdelningar i seglingstävlingen, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).