26 augusti, 2015

Garmin uppdaterar Montana-serien med tre nya modeller

Garmin presenterar nu Montana 610, 680 och 680t med en uppdaterad 8MP kamera för högkvalitativa geotaggade foton, GLONASS för snabbare och bättre positionering, samt 250 000 förinstallerade geocachar.

Nya Montana 600-serien har en robust konstruktion med olika monterings och batterialternativ. De stöder Garmins breda sortiment av kartor plus att det ingår en gratis prenumeration på BirdsEye Satellitbilder.

– Nya Montana är redo för alla äventyr, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.

– Oavsett om du åker båt, cyklar i Alperna, vandrar genom vildmarken, geocachar eller behöver hjälp med att hitta till närmaste bensinstation kan Montana visa vägen.

Nya Montana har en uppdaterad vändbar 4 tums skärm som fungerar även med handskar på. Den är robust och vattentät ner till 1 meter i 30 minuter (IPX7). Alla enheterna har en 3-axlad elektronisk kompass, barometrisk höjdmätare och en högkänslig GPS-mottagare med stöd för GLONASS som ger dig snabbare och exaktare GPS-mottagning även i tät skog och mellan höga berg. Montana 680 och 680t har en 8MP digitalkamera för högkvalitativa bilder som automatiskt geotaggas så du enkelt kan navigera tillbaka till exakt samma ställe igen.

Nya Montana levereras med en förinstallerad grundkarta och ett års prenumeration på BirdsEye satellitbilder. Vill du komplettera med andra detaljerade kartor som sjökort, topografisk karta eller vägkarta finns det gott om internminne och plats för ett micro-SD-kort. Montana 680t är förladdad med en topografisk Europakarta på 1:100 000.

Med hjälp av en rad olika fästen kan Montana användas på både båtar och alla möjliga sorters fordon. Tillsammans med ett bilfäste och CityNavigator vägkartor blir den en bil-GPS med talade instruktioner och vill du ha den på din motorcykel finns det ett robust fäste för det. Enheterna har ett flexibelt dubbelt batterisystem där du antingen kan använda ett uppladdningsbart litiumjon-batteri eller tre vanliga AA-batterier för en batteritid på upp till 22 timmar.

De nya Montana 600-enheterna gör papperslös geocaching lättare än någonsin. Varje enhet är förprogrammerad med 250 000 cacher från geocaching.com med all information som du behöver för att hitta de gömda skatterna. Vill du ladda ner andra cacher till din enhet finns det plats för miljontals fler. Montana har också trådlös överföring om du vill dela waypoints, rutter, spår och geocacher med andra kompatibla Garmin-enheter.

Nya Montana beräknas finnas tillgänglig i oktober 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 5 699:- för 610, 6 199:- för 680 och 6 699:- för 680t.