25 augusti, 2015

Full fart i Nynäshamn på lördag

Skärgårdsting, ministerbesök, skärgårdsmarknad, Nynäshamnstorg och seglingstävling. Schemat är späckat lördag 29 augusti i Nynäshamn.

På programmet står Skärgårdstinget där Nynäshamns och Haninges politiker debatterar skärgårdsfrågor – i år kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Sveriges första hyresgästförening – den i Nynäshamn – firar 100 år och har med anledning av jubiléet bjudit in bostadsminister Mehmet Kaplan och Hyresgästföreningens
förbundsordförande Marie Linder som pratar kring temat ”Vem ska bo i hyresrätter i framtiden?”.

Cirka 35 utställare deltar på Skärgårdsmarknaden och Nynäshamns segelsällskap arrangerar seglingstävlingen Hyundai cup. Allt detta på ett och samma ställe: i Fiskehamnen i centrala Nynäshamn.

Dessutom visar Nynäshamns kommun upp sina verksamheter i Nynäshamnstorget, besökarna kan åka ångbåt och veterantåg mellan Stockholm och Nynäshamn, det blir ponnyridning, konstutställning, historisk kanotparad, uppträdanden samt utdelning av Nynäshamns miljöpris. Priset på 30 000 kronor går till den eller de som på ett engagerat och innovativt sätt bidragit till att förbättra miljön och klimatet i Nynäshamns kommun.

– Skärgårdsdagen är en tradition i Nynäshamn som får tusentals besökare varje år. Årets program har utvecklats och innehåller verkligen något för alla, oavsett om du vill diskutera viktiga samhällsfrågor, besöka mängder med marknadsstånd, äta gott eller bara hänga med kompisarna i solen och titta på fina båtar. Det blir en härlig dag, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Foto: Nynäshamns järnvägsmuseum och Båtliv.

Mer information om dagen finns på www.nynashamn.se