23 augusti, 2015

Världspremiär med Bavaria på Öppna Varv på Orust

Idag är finaldag för Öppna Varv på Orust. Bland alla nyheter finns en världspremiär från Bavaria. Mässan arrangeras för 20:e året i rad i Ellös och i Henån.

Bavaria Sport 300 visas för första gången någonsin på en större båtmässa. Det är en typisk sportbåt för vackert sommarväder. Med helt öppen sittbrunn och gott om ”sociala utrymmen” passar den fint för alla solskensdagar. Kompletterad med en targabåge (saknades på provbåten) blir den ett bra val för en hel familj, trots sina kompakta yttermått.

Mer information om Bavarian i kommande nummer av Båtliv.

I Ellös är den stora båtutställningen med cirka 140 gästande båtar från både svenska och internationella tillverkare samt den stora tillbehörsbyn med de senaste produkterna med fina mässerbjudanden från över 90 tillbehörsutställare. Det är nytt rekord!

Utöver visning av båtar och tillbehör bjuds det även på prova-på aktiviteter där besökarna kan köra motorbåt, segla samt medverka i sjösäkerhetsövningar. Ett samarbete med Sjöscouterna gör att även de mindre besökarna kommer att trivas.

I Henån visas ca 30 utställda nya båtar samt ett stort antal begagnade båtar, hamnkrog, utförsäljning av ny och begagnad båtutrustning mm. Det arrangeras även en träbåtsfestival, Classic Open, i hamnen.

Totalt visas över 170 nya båtar i sjön, varav cirka 20 är nyheter eller premiärer från svenska och utländska båttillverkare (se lista nedan).

På plats på Orust finns bland andra Pelle Petterson (bilden), legendarisk seglare och båtkonstruktör, Han visar den nya Maxi 1200.

Info: www.oppnavarv.nu

Nyheter på årets Öppna Varv på Orust

Segelbåtar:
Contest 42C (Sverigepremiär)
Discovery 55 Mk II (Sverigepremiär)
FAREAST 28R
Garcia Explorer 45 (Sverigepremiär, Henån)
Hallberg-Rassy 40 Mk III (i produktion)
Hanse 315 (Världspremiär)
Imexus 34 DS (Sverigepremiär)
Italia yachts 13,98 (Sverigepremiär)
Maxi 1200 (Världspremiär)
Sirius 40DS (Sverigepremiär)

Motorbåtar:
Agapi 950
Bavaria 300 Sport (Sverigepremiär, Henån)
Capelli TE44 (Sverigepremiär)
Cooper 800
Dolmoy 230 Fisker Flexidrive
DWB Support Boat 5,50(Sverigepremiär)
Fleming 58
Nordstar 26 Patrol
Nordstar 30 Patrol
Seacat 590 (Världspremiär)

Totalt visas ca 140 båtar i Ellös varav 83 motorbåtar och 57 segelbåtar.
I bägge hamnarna visas totalt ca 170 båtar.