20 juli, 2015

Tredimensionellt ekolod med Structurescan 3D

Simrad presenterar en nyhet som ger en helt ny dimension till ekolodsbilder. Med tredimensionella bilder ska Simrad StructureScan 3D ge sportfiskare helt nya möjligheter att tolka botten och vad som finns under båten.

Nya Simrad StructureScan 3D visar tydligt fiskar, undervattensstrukturer och vottenkonturer på en tredimensionell skärm i Simrads NSS och NSO evo2 navigationssystem. StructureScan 3D skannar snabbt undervattensterrängen och presenterar en högupplöst bild i 180 graders vinkel och tre dimensioner. Den klarar det med djup upp till cirka 90 m (300 fot) och på så stora avstånd som 200 m (600 fot) från babord till styrbord. Därmed får sportfiskare och båtägare helt nya möjligheter att tolka hur botten ser ut och förhållandet till båten.

Dessa helt nya 3D-bilder är kompatibla med Simrad NSS och NSO evo2 skärmar, när dessa används i kombination med SideScan 3D Skimmer sändare samt StructureScan 3D modulen.

StructureScan 3D sonar ger flera möjligheter för den som vill titta under båten, inklusive en förbättrad DownScan Imaging, mer detaljerad StructureScan HD samt det helt nya tredimensionella perspektivet. Med hjälp av en nyhet som kallas point-of-view angles eller ScanTrack kan båtägare kombinera anpassad HD och 3D bilder för att få ännu bättre förståelse för botten struktur.

Förutom de enligt Simrad kristallklara bilderna har StructureScan 3D exklusiva finesser för att ge en bra bild av bottenstrukturen. Bland annat:

• Leading Edge – förbättrar målpresentationen med en grafisk illustration av bottenstrukturen.
• SelectScan – ger bättre identifiktion av vad man ser ochgör det lättare än tidigare att använda färger för att skilja olika föremål.
• Vertical Depth Enhancement – ger vertikala illustrationer av viktiga förändringar i djupkurvan.
• 3D Waypoint Overlay – spara waypoints med mera.

– Med StructureScan 3D kan båtägare leta efter fisk som aldrig tidigare. Med tillägget StructureScan 3D till vår NSS och NSO evo2 serie kommer vi att förändra det sätt som människor använder sina multifunktionsskärmar. Havsfiskare och alla som använder båten för att åka långt får en unika, tredimensionell bild av fisken och bottenstrukturen, säger Leif Ottosson, vd och styrelseordförande för Navico, Simrads ägare.

Produkterna finns tillgängliga från och med december 2015. I Europa kommer Simrad StructureScan 3D att kosta cirka 1 000 Euro (modul och sändare) plus moms.

Info: www.simrad-yachting.com