2 juli, 2015

Hansen och Berntsson gick vidare

Björn Hansen tog sig tryggt vidare till kvartsfinal efter att ha avslutat grundomgången med tre raka segrar. Berntsson Sailing Team klarade avancemang i Stena Match Cup Sweden med nöd och näppe.

Björn Hansen och hans lag, som vunnit tävlingen på Marstrand tre år i rad, öppnade starkt idag med segrar mot världsettan Taylor Canfield och tredjerankade Eric Monnin. I den sista matchen bjöd Hansen på stor dramatik när han fick ett straff mot dansken Rasmus Viltoft, men lyckades sedan kvittera straffet i en spinnakerduell under det sista benet.

– Vi har seglat fantastiskt stabilt hela veckan och det var faktiskt den sista matchen som var minst stabil, säger Björn Hansen. Vi slappnade av lite efter en bra start och släppte in Viltoft i matchen men vi ser det som en styrka att vi ändå löste situationen och vann.

Hansen slutade tvåa i tabellen och fick därför välja motståndare i kvartsfinalen. Valet blev Simone Ferrarese som tog den sista kvartsfinalplatsen.

Johnie Berntsson och hans Berntsson Sailing Team seglade färdigt sina matcher i grundomgången igår. Idag sken solen på hans Berntsson Sailing Team och resultaten i motståndarnas matcher gick deras väg.

– Det kändes bra att sitta vid sidan och vi kände oss ganska trygga med sju vinster och sex förluster, säger Johnie Berntsson som valdes av Keith Swinton som kvartsfinalmotståndare.

– Vi ser fram emot att möta Keith och det kommer bli en hård strid. Vi värvade hans trimmer till vårt lag inför säsongen och det kan bli en fördel för vi känner till hans knep.

Britten Ian Williams klarade sig obesegrad genom grundomgången och valde nyzeeländare Reuben Corbett som motståndare i kvarten. Världsettan Taylor Canfield möter i morgon Phil Robertsson som tog sig vidare efter en avgörande seger mot Eric Monnin.

Slutspelet avgörs i matcher i bäst utav fem race, första starten går klockan klockan 09.30.

Finalen seglas på lördag.

Kvartsfinaler
Ian Williams – Reuben Corbett
Björn Hansen – Simone Ferrarese
Keith Swinton –Johnie Berntsson
Taylor Canfield – Phil Robertsson

Resultat – Grundomgången Stena Match Cup Sweden 2015 (vinster-förluster)
1. Ian Williams (GBR) 13-0

2. Björn Hansen (SWE) 10-3
3. Keith Swinton (AUS) 8-5
4. Taylor Canfield (USVI) 8-5

5. Reuben Corbett (NZ) 8-5
6. Phil Robertson (NZ) 7-6
7. Johnie Berntsson (SWE) 7-6

8. Simone Ferrarese (ITA) 6-7
9. Joachim Aschenbrenner (SWE) 6-7

10. Eric Monnin (SUI) 6-7

11. Nicklas Dackhammar (SWE) 6-7
12. Rasmus Viltoft (DEN) 3,5-9 (-0,5 poängavdrag)

13. Sam Gilmour (AUS) 2-11
14. Anna Östling (SWE) 0-13

Bilderna:

Björn Hansen och hans lag Nautiska Racing under Stena Match Cup Sweden 2015. Foto: Robert Hajduk.

Simone Ferrarese (ITA) under Stena Match Cup Sweden 2015. Foto: Robert Hajduk.