2 juli, 2015

Tuff fajt i årets Childhood Race

Det blev riktigt täta matcher och en skräll i årets Childhood Race. Succé för en snowboardåkare och bottennapp för en seglingsstjärna.

– Björn Hasen gjorde misstaget direkt som satte mig på att styra, säger Volvo Ocean Race-seglaren Martin Strömberg och skrattar.

Skinande sol och vind på drygt sju meter per sekund. Förutsättningarna kunde inte bli mycket bättre under årets upplaga av Childhood Race som seglades på Marstrand under torsdagen.

Ombord på de åtta båtarna med proffsskeppare från Stena Match Cup Sweden fanns flera kända profiler i besättningen, som före detta häcklöparen Robert Kronberg, kändiskocken Alexandra Zazzi och tvillingbröderna och fotbollsproffsen Andreas och Thomas Ravelli.

Efter två täta matcher stod det klart att Pelle P blev den vinnande båten, med skepparen Johnie Berntsson och kändisar som snowboardproffset Daniel Biveson ombord.

– Jag är ju tävlingsmänniska så det är alltid kul att vinna. Jag kan inte säga att jag är jättebra på segling men någonstans kommer ju den där tävlingsdjävulen fram i en och då lyssnar man på Johnie och så gör man sitt bästa. Det är skitkul att man fick vara involverad hela tiden, säger Daniel Biveson.

På en annan båt hittades Sveriges kanske största seglingskung just nu – Martin Strömberg, som så sent som i lördags avslutade sitt tredje Volvo Ocean Race. Där blev det en tredjeplats men i Childhood Race slutade hans team på delad sista plats.

– Björn Hansen gjorde misstaget direkt som satte mig på att styra, det var lite därför kanske, skrattar Volvo Ocean Race-seglaren Martin Strömberg.

Det är inte första gången han seglar med skepparen Björn Hansen. 2010 ingick Strömberg i Hansens team i Stena Match Cup Sweden.

Kommer vi få se dig tävla i Stena Match Cup Sweden igen?

– Vi får se. Det hade varit kul att få upp tempot lite grann, det är ju helt annorlunda när man tävlar i Volvo Ocean Race. Att segla de här båtarna kändes som att segla en jolle nu när man vant sig vid båtarna i Volvo Ocean Race, skrattar Martin Strömberg.

Childhood Race har varit Stena Match Cup Swedens officiella välgörenhetstävling sedan 2007 och syftet är uppmärksamma och samla in pengar till World Childhood Foundation. Stena Match Cup Sweden 2015 har samlat in 378 000 kronor till World Childhood Foundation.

Resultat Childhood Race:
1. Pelle P
2. Volvo
3. DB Schenker
4. Stena Blå
5. Handelsbanken
6. Turkish Airlines
7. Stena Röd
8. Abert Riele