30 juni, 2015

Sunseeker visar första bilderna av ny 116 Yacht

Sunseeker International har släppt de första datorbilderna av sitt nya flaggskepp – 116 Yacht. Den första båten i serien är för närvarande under produktion i Dorset, UK. Designen är väldigt modern med fräcka linjer och glasytor i samklang.

Sjösättningen för den första yachten är beräknad till våren 2016. Dess leganta linjer, öppna planlösning och stilfulla interiör står för mycket av det som nästa generations Sunseeker på 100 fot och därutöver kommer att ha. Det visar också på ägarnas beslutsamhet att fortsätta utvecklingen av det namnkunniga varvet som ofta står för innovationer inom både teknik och design.

116 Yacht är byggd på samma tekniska plattform som den mycket populära 115 Sport Yacht. Skillnaden mellan de olika modellerna är bland annat att den nya yachten har ett helt nydesignat däck och ny överbyggnad. Datorbilderna ger en inblick i hur slutresultatet kommer att se ut.

Fördäck på den här yachten har designats till en enda stor underhållningsyta med ett nytt koncept kallat ”Club”, med bland annat en stor varmbassäng. På flybridge finns en stor yta för avkoppling med generösa sol- och sittytor, matbord med mera. Vingen är elektriskt hanterad och byggd i kolfiber.

På insidan är det mest iögonenfallande att 116 Yacht har större men lägre fönster i ägarkabinen, ljusare utrymmen och fullhöjds glasväggar även i salongen.

I aktern finns bland annat en stor salong, bar och badplatform med utrymmen för en egen ”Beach Club”. Badplattformen har även extra sittytor i olika nivåer, garage för en stor tender och två jet skis med mera.

Baserad på det klassiska Sunseeker V-skrov har 116 Yacht prestanda som en av sina stora fördelar. Yachten kan marscha 16–18 knop, men kommer upp i max 26 knop beroende på motorval. Som standard har den fem gästkabiner med plats för tio gäster och utrymmen för fem besättningsmän.