23 oktober, 2024

Snabbladdare för elbåtar på Djurgården i Stockholm

Fyrskeppet Biskopsudden AB, en del av marinkoncernen Petrel Group AB, har tecknat ett avtal med det norska energiföretaget Plug om installation av en marin snabbladdare vid Fyrskeppets anläggning på Biskopsudden.

Initiativet är ett led i Petrel Groups strävan att stärka infrastrukturen för ett fossilfritt båtliv i Stockholmsregionen. Samarbetet mellan Fyrskeppet Biskopsudden och Plug är en del av Petrel Groups bredare engagemang för att främja hållbar utveckling inom den marina sektorn och underlätta övergången till eldrivna fartyg bland båtägare i regionen.

– Vi är stolta över att tillsammans med Plug kunna bidra med infrastruktur som skapar förutsättningar för fossilfritt båtliv i Stockholm. Detta partnerskap är en viktig del i vår vision att vara ledande inom hållbar marinteknik, säger Erik Wickgren, vd för Fyrskeppet Biskopsudden AB.

Plug, som är ledande inom maritim laddning och landström, ser detta samarbete som en möjlighet att expandera sin närvaro och bidra till miljövänlig innovation i den svenska marina sektorn.

Installationen av den nya snabbladdaren närmar sig färdigställande och förväntas vara operativ inför invigningen 14 november 2024. Den kommer att erbjuda en snabb och effektiv laddningslösning för regionens växande flotta av eldrivna båtar och fartyg.

Bild på superladdare från aquaSuperpower installerad hos Lyckas Slip i Fiskebäckskil.