3 oktober, 2024

Kroatien erbjuder en aktiv semester

ANNONS FRÅN KROATISKA TURISTBYRÅN

Mala Kolombarika, Cape Kamenjak, Foto: Brotherside

Kroatien är ett paradis för en aktiv semester. Här kan du göra allt som ger adrenalin, från skärmflygning, till vattenparker och forsränning.
Kroatien är också ett tillgängligt resmål som tillgodoser alla behov för den som gillar att vistas i naturen, oavsett om du vill ha en adrenalinkick eller bara njuta av oöverträffad skönhet och lugn.

Några förslag på aktiviteter du med fördel kan utöva i Kroatien:

Äventyr i luften
Kroatiens skönhet ses med fördel från luften. Här finns perfekta berg att skärmflyga ifrån, men du kan även njuta av en ballongtur, följa med i ett mindre plan eller varför inte pröva att flyga med en vingdräkt.
Lika stor eller kanske till och med större adrenalinkick får du av att hoppa bungy från Maslenicabron, som är den högsta platsen du kan hoppa ifrån i Kroatien, 56 meter fallhöjd..

Skärmflygning, Žumberak. Samoborsko gorje Naturpark, Foto: Julien Duval

Ridning
I den vackra naturen är ridning ett bra sätt att både få motion och att uppleva lugnet i de mindre befolkade områdena. Här kan du rida genom vingårdar och även uppleva skyddade områden, som till exempel Velebit Naturpark. Du kommer garanterat få med dig minnen som lever kvar länge.

Berget Velebit, Foto: Predrag Vučković, Avantura života.

Dykning
Dyk för att upptäcka de sjunkna skeppen som ligger gömda i ett azurblått hav, med upp till 50 meters sikt. Här kan du både åka på organiserade turer för erfarna dykare eller gå en kurs på en av alla dykarskolor.
I havet kommer du finna ett rikt vattenliv med en enorm artrikedom. Ett tips är att dyka i de fantastiska grottorna i Dalmatien.

Telašćica Naturpark, Foto: Damir Zurub

Golf
Kroatien har målsättningen att bli en populär golfdestination, så trots att det inte finns så många banor med 18 hål ännu, så är det vackra landskapet i det behagliga klimatet väl värt en golfrunda.

Vandring
Här finns över 400 varierande rutter för dig som gärna vandrar, oavsett om du är nybörjare eller rutinerad. Välj att vandra utmed havet eller I de vackra bergen. Här finns också utmärkta platser för att utöva klättring

Berget Velebit, Foto: Bogdan Kosanović, Avantura života.

Kajak- och kanotfärder
Upplev naturens skönhet med kajakpaddling. Du kan ha både en kajak du sitter i eller på, och välja mellan att paddla på floderna eller havet. Oavsett så blir närheten till natur och vatten påtaglig.

Kajak, floden Zrmanja, Foto: Aleksandar Gospić

Forsränning
Ett annat sätt att uppleva floder och forsar är genom forsränning. Här åker du tryggt genom landskapet med erfarna ”skeppare”. Tillbringa en oförglömlig dag med dina nära och kära på en svalkande tur genom det vackra landskapet.

Forsränning, Floden Cetina, Foto: Ivo Biočina.

Sportfiske
Gillar du sportfiske är Kroatien rätt plats. Här kan du välja mellan att fiska sötvattenfisk utmed de vackra forsarna och sjöarna eller saltvattenfisk i havet.
Kroatien är känt för sina fina fiskevatten och i havet kan du b l a få både haj, svärdfisk och tonfisk. Här kan du fiska hela året runt, även på vintern.

 


Lev varje upplevelse, lev varje känsla, kom och lev Kroatien!