26 september, 2024

Garmin ”Manufacturer of the Year” för tionde året i rad

Garmin har för tionde året i rad utsetts till ”Manufacturer of the Year” i kategorin för stora tillverkare. Titeln delades ut av National Marine Electronics Association (NMEA) vid dess årliga konferens i Providence, Rhode Island, USA. Titeln Manufacturer of the Year delas ut till det mest erkända företaget inom industrin för marinteknologi för förstklassig service inom produktsupport.

Pressmeddelande:

Garmin har också tilldelats sex Product of Excellence-utmärkelser inom kategorierna Multifunktionsdisplay (MFD), autopilot, multimedia underhållningssystem, AIS-system (automatic identification system), satellitkommunikationsantenner och marina appar. Dessa utmärkelser röstas fram bland NMEA-återförsäljare som är specialiserade på installationer inom marinelektronik, NMEA-tekniker och andra tillverkare av marinelektronik.

Årets NMEA Product of Excellence-utmärkelser är följande:

Multifunktionsdisplayer (MFD) – GPSMAP 9227 

Med sina 27” är GPSMAP 9227 marknadens största integrerade sjökortsplotter med touchskärm som har en upplösning på 4K, framtagen för dig som vill ha det allra bästa. Med överlägsen design och prestanda drivs den av en processor som är sju gånger snabbare än tidigare generationer. Med det nya gigabitnätverket Garmin BlueNet™ kan du ta del av användarvänlig uppkoppling i hela båten med snabbare nätverkshastigheter än någonsin tidigare. Tio år i rad har Garmin tilldelats topp-placeringen i kategorin för Multifunktionsdisplayer.

Autopilot – Reactor 40 Hydraulic Autopilot med SmartPump v2

Reactor var Garmins första autopilotsystem för fritidsbåtar som använde AHRS-teknologi för ökad användarvänlighet, flexibilitet vid installation och många andra funktioner som är värdefulla på alla typer av båtar. Med en ny kant-till-kant touchskärm ser det medföljande autopilotinstrumentet GHC 50 inte bara bra ut, det gör också att navigeringen blir enkel och problemfri. Det är 12:e året i rad som Garmin tilldelas en placering i toppen i autopilotkategorin.

Multimedia/Underhållning – Fusion Apollo™ RA770

Detta marina underhållningssystem var världens första marina stereo med touchskärm och Apple AirPlay, inbyggt Wi-Fi och möjlighet att dela ljud via nätverket. Garmin vinner denna kategori för nionde året i rad.

AIS – Cortex M1 Hub

Genom att kombinera avancerad teknologi för undvikande av kollisioner med proaktiva aviseringar erbjuder huben Cortex M1 hub en smartAIS transponder med hög hastighet och övervakning av båtar på avstånd för att kunna varna båtförare om kollissionsrisker och tillhandahålla viktig information om situationen som gör kommunikationen smidigare och mer effektiv. Det är tredje året i rad som Garmin vinner inom AIS-kategorin.

Satellitkommunikationsantenn – inReach Mini 2 Marine Bundle

Denna satellitkommunikationsenhet med GPS är kompakt och i lättviktsdesign. Den erbjuder tvåvägsmeddelanden och spårningsfunktioner för att ge dig ännu större trygghet ute på vattnet1. Om en nödsituation skulle uppstå kan du utlösa ett interaktivt SOS-larm till Garmin Response, ett internationellt nödkoordinationscenter som är öppet dygnet runt. Med ett marinfäste som passar på båten får du snabb och enkel tillgång till din enhet.

Marinappar – ActiveCaptain

En kostnadsfri app för båtförare – ActiveCaptain är en allt-i-ett-app som används tillsammans med Garmins elektronik och erbjuder ett sömlöst system för hantering av innehåll. Den ger tillgång till kartografi, levererar automatiskt den senast tillgängliga mjukvaran, erbjuder planeringsmöjligheter även då du inte är ombord på båten, uppkopplade tjänster och mycket mer.