23 september, 2024

Satellitkommunikation även utanför mobiltäckning

Garmin inReach Messenger Plus är deras första satellitkommunikationsenhet med möjlighet att skicka foton och röstmeddelanden, förutom att kunna skicka och ta emot sms, dela position och SOS-funktioner1.

Garmins inReach-enheter är tåliga och temperaturbeständiga, framtagna för dem som vill ge sig ut på äventyr i områden där mobiltäckning saknas – på land, i luften eller i vattnet. Med en batteritid som kan vara i veckor erbjuder inReach Messenger Plus en sömlös och pålitlig satellitkommunikation, antingen som en fristående enhet eller hopparad med mobilappen Garmin Messenger i en kompatibel smartphone så att användare kan utbyta gruppmeddelanden, foton och röstmeddelanden samt dela sin position med vänner och familj.

Om en nödsituation skulle uppstå kan du med inReach Messenger Plus och Garmin Messenger-appen skicka ett interaktivt SOS-textmeddelande till Garmin Response, ett internationellt nödkontaktcenter som är bemannat dygnet runt. Foton och röstmeddelanden kan också delas vid SOS-larm, vilket ger koordinatorerna möjlighet att se och höra mer detaljerad förstahandsinformation från olyckan. Hundratusentals användare runt om i världen förlitar sig på Garmin inReach satellitteknologi för att få känna trygghet. Garmin inReach satellitteknologi har bidragit till att fler än 14 500 SOS-aktiveringar har blivit besvarade, vilket resulterat i att många liv har räddats.

När din enhet är hopparad med Garmin Messenger-appen kan du skicka meddelanden via Wi-Fi eller mobiluppkoppling i din kompatibla smartphone, då det är tillgängligt. Så snart du kommer utom mobiltäckning växlar Messenger-appen automatiskt till satellitteknologi. Med eller utan täckning erbjuder inReach Messenger Plus många nya och förbättrade funktioner för meddelande och navigering som hjälper dig att hålla kontakten med omvärlden, inklusive:

Dela foton: Visa upp dina äventyr genom att skicka en selfie eller ett foto som visar solnedgången där du befinner dig.

Röstmeddelanden: Då en text inte räcker till kan du använda din röst för att höra av dig till vänner och familj för att berätta att du saknar dem eller försäkra dem om att allt är ok med hjälp av ett röstmeddelande på 30 sekunder.

Två-vägs textmeddelanden till grupper: Skicka sms med upp till 1 600 bokstäver per sms direkt i din enhet eller använd Garmin Messenger-appen för att utbyta textmeddelanden eller emojis, reagera på meddelanden eller starta en gruppkonversation.

Interaktivt SOS: Känn dig trygg då du är ute på äventyr med vetskapen att om en incident skulle inträffa kan du utlösa ett interaktivt SOS-meddelande. Då du har aktiverat SOS, kan du även utbyta foton och röstmeddelanden med koordinatörerna för insatsen, som kontinuerligt håller dig uppdaterad kring statusen på räddningsinsatsen.

Delning av rutter: Dela din GPS-position och rutt när du vill med live tracking. GPS-koordinaterna kan också bäddas in i ett meddelande, foto eller röstmeddelande.

inReach Messenger Plus är robust, tålig och framtagen för alla äventyr. Den har en kompakt lättviktsdesign som passar perfekt i din hand. Temperaturbeständig och med en vattenklassning enligt IPX7, klarar den oavsiktlig nedsänkning i vatten ned till 1 meter i upp till 30 minuter2.

Det interna uppladdningsbara lithiumbatteriet ger upp till 600 timmars batteritid då ett meddelande eller position skickas var 10:e minut i lågenergi meddelandeläge och beroende på användning och spårningsläge kan ett fulladdat batteri vara i veckor eller månader – upp till ett helt år. Dessutom kan du med säkerhetsladdning återställa en urladdad telefon, koppla bara samman din inReach Messenger Plus med en smartphone för att få tillräckligt mycket laddning för att kunna skicka anpassade meddelanden från Messenger-appen.

Pris 5 949 kr. Månadsabonnemang från 200 kr per månad.

Info: www.garmin.se

 

1Aktivt satellitabonnemang krävs. I vissa områden är användning av satellitkommunikationsenheter reglerad eller förbjuden. Det är ditt ansvar att känna till och följa de lagar som gäller i de områden du avser att använda enheten.

 

2 Se Garmin.com/waterrating för mer information.