10 september, 2024

Ökad trygghet med nya marina kameror från Garmin

Garmin lanserar nya marina kameror, GC 245 och GC 255. Dessa kameror är särskilt framtagna för att öka din medvetenhet och ge dig bättre kontroll i hamnar och andra trånga utrymmen. Med hjälp av avståndsmarkörer1 och guidningslinjer ger dessa kameror dig trygghet med ökad synlighet från styrplatsen då du manövrerar båten i låg fart, till exempel då du går in i trånga hamnar. Båda dessa kameror i 1080p (full HD)2 erbjuder flera vyer direkt i din kompatibla Garmin sjökortsplotter; standardvy, vidvinkel FishEye-vy och Bird’s Eye-vy1.

Pressmeddelande:

Med premium kamerateknologi erbjuder GC 245 och GC 255 flera förbättrade videofunktioner för att öka din situationsmedvetenhet och undvika kollisioner;

Flera vyer: Se vad som finns runt om båten utifrån olika perspektiv, inklusive standard-vy, vidvinkels FishEye-vy eller Bird’s Eye-vy1 som ger en projicerad vy av båten ovanifrån, likt Surround View. Samtliga vyer kan användas både i dagsljus och mörker.

Guidning på skärmen: Avståndsmarkörer och guidningslinjer är visuella referenser som är till stor hjälp för båtförare som behöver förstå hur nära omgivande objekt är. Dessa markörer kan visas i standard- eller BirdsEye-vy.

Streaming från flera kameror: Se upp till fyra kameraflöden samtidigt på en kompatibel sjökortsplotter. Du kan också dela videon mellan nätverksanslutna sjökortsplottrar för visning i hela båten.

Digital zoomning och panorering: Zooma digitalt för att ta en närmare blick på specifika intressanta områden eller panorera runtom ditt synfält för att fokusera på någonting i sikte.

GC 255 är framtagen för att passa ett stort urval av båtar. Den har en genomskrovsdesign i rostfritt stål och kan även monteras plant för ett slimmat och modernt utseende. GC 245 är avsedd att skrovmonteras och kan fås i svart eller vitt så att den passar din båts färger. Den kan monteras med kupolen uppåt eller nedåt, är enkel att installera och kräver inte att man gör hål i båtens skrov. Båda kameramodellerna är enkla att montera och kan fullt integreras i Garmins marina nätverk eller Garmin BlueNet-nätverket.

Dessa kameror är robusta och tåliga med en vattenklassning enligt IPX7 för att klara marina omgivningar, som inkluderar vatten och damm.

Den skrovmonterade kameran GC 245 har ett rekommenderat cirkapris som börjar på 9 499 kronor och kameran GC 255 med infälld montering har ett rekommenderat cirkapris på 14 249 kronor. De är kompatibla med ett stort urval av Garmins sjökortsplottrar och multifunktionsdisplayer, inclusive GPSMAPx2, GPSMAP x3, GPSMAP 8400/8600 och GPSMAP 9000-serien samt GPSMAP 8700 Black Box och nya GPSMAP 9500 Black Box.

1Professionell kalibrering krävs.

2Full HD-upplösning (1080p) är endast tillgängligt på Garmin BlueNet-nätverket; upp till 720p (HD) upplösning är tillgängligt på Garmins marina nätverk.