29 augusti, 2024

Swan Arrow – nytt flaggskepp från Nautor

Lanseringarna har varit flera sedan Nautor Swan i Finland lanserade sin motorbåtsdivision 2021. Nu är det dags för ett nytt flaggskepp – Swan Arrow.

Nautor Group tänkte igenom lanseringen av sin första motorbåt noga. Företaget har världsrykte för sina vackra Swan segelbåtar som håller absolut världsklass.

Den första motorbåtslanseringen från Swan var Swan Shadow, följd av inombordarversionen Swan OverShadow, som debuterade på Cannes Yachting Festival 2023.

Kunderna ville dock ha något ännu större. Resultatet blev den 75-fots Swan Arrow, designad efter Swans ikoniska DNA.

Det första exemplaret av den 23,2 m långa Swan Arrow sjösattes hos Sanlorenzo i La Spezia i Italien. Båten får sin världspremiär på Cannes Yachting Festival i september i år.

Den finländska designern Jarkko Jämsén, som även är designer för bland andra Axopar, är ansvarig för båtens exteriördesign. För honom har det varit viktigt att få en designkoppling till Nautors segelbåtar.

Båten har walk around-däck och en stor solyta akterut som med hjälp av utfällbara paneler bildar en enorm yta på 50 m2. Taket över sittbrunnen kan öppnas eller stängas beroende på klimatet och med glasdörrar kan man även justera luftintag via sidorna.

Under däck har denna yacht en standardkonfiguration med tre hytter för upp till sex gäster, plus ytterligare utrymmen för två personer i besättningen. Som alternativ finns en design med två dubbelhytter och en loungedel midskepps.

Arrow har en bredd på 6,9 m. Motorerna är tre Volvo Penta IPS 1350 D13 dieselmotorer, som ger en toppfart på 40 knop.