20 augusti, 2024

Föredrag om långsegling lördag 24 augusti 2024 under Öppet Varv

Det är en gammal tradition att ha ett intressant föredrag på lördagskvällen på Öppet Varv-helgen. Föreläsningen kommer att hållas på engelska av Andy Schell och Mia Karlsson. Föredraget kommer att handla om långfärdssegling.

Mia och Andy (bilden nedan) visar även upp sin 65-fotare ”Falken” för allmän ombordstigning under Öppet Varv. Andy Schell & Mia Karlsson har kombinerat seglat över 200 000 sjömil, gjort 15 atlantöverseglingar och en segling till 80º breddgraden norrut på Svalbard, på en mängd olika båtar.

2015 grundade de gemensamt “59º North Sailing“, som erbjuder havsseglingsutbildning för betalande besättning på två olika båtar på alla de sju haven. Andy och Mia kommer under föredraget att dela med sig av berättelser och erfarenheter från sina havsseglingar, illustrerade med vackra bilder och inspirerande videor. Flera 59º North-besättningar har blivit Hallberg-Rassy-ägare och framgångsrika långfärdsseglare.

Föranmälan behövs till föredraget med middag

Föredraget hålls lördagen 24 augusti 2024 kl. 19.00 i matsalen uppe i varvet, vid den stora trätrappan. De börjar med middag, följt av föreläsningen. Då antalet platser till föredraget är begränsat och middag med dryck kommer att serveras begärs förskottsbetalning av biljetter. Lördagskvällens föreläsning inklusive middag och dricka kostar 520 SEK (cirka 47 Euro) per person. Menyn är oxfilé, potatisgratäng, ett val av rödvinssås eller pepparsås, primörer, sallad och dressing. Till efterrätt serveras äppelkaka med vaniljsås. För de som inte äter kött, finns möjlighet att beställa fisk i form av bouillabaisse, aioli och bröd.

Vänligen maila Hallberg-Rassys kontaktsida och ange Ditt namn, antal personer, adress, mobilnummer och mailadress. Man skickar sedan en betalningslänk som Du då betalar med Ditt kort.

Parkering på varvets parkering och att se varvet och båtar i vattnet samt utställare av kringutrustning är kostnadsfritt.

Öppet varv är en del av Orust Sailboat Show med Öppet Varv. I år beräknas 78 båtar ställas ut, varav 27 nya, 23 i produktion, 16 begagnade till salu, 9 klassiska, och 3 övriga som är sjöraddningsfartyget Mai Rassy, Strandstädarnas båt, samt föredragshållarna Mia och Andys Farr 65 Falken. Det finns outlets från Pelle P, Hallberg-Rassy Parts och Westcoast sjökläder.

Föredrag om långsegling lördag 24 augusti 2024 under Öppet Varv :: Öppet Varv 25-27 augusti 2023 – se båtbyggeri på helgen hos Hallberg-Rassy (oppetvarv.se)