19 augusti, 2024

Yamarin Cross 55 BR visar ny stil

Nya Yamarin Cross 55 BR introducerar innovativa lösningar som banar väg för framtiden för Cross-båtserien, som är känd för sina utmärkta köregenskaper. Den senaste aluminiumbåten i Cross-serien är en öppen, 5,54 m lång båt i den populäraste storleksklassen av bowriderbåtar.

Designen är diskret och elegant samtidigt som båten har många praktiska lösningar. Bland annat badplattformar som gör det enkelt och säkert att stiga ombord, en modern konsol med god ergonomi samt rymlig interiör och förvaringsutrymmen.

Båten är mångsidig. Baksätets ryggstöd är lätt att plocka loss till exempel för fiske, den rymliga interiören möjliggör enkel transport av varor och båtens bredd erbjuder gott om utrymme och stabilitet. Bland det som bidrar till båtens rymd är det 2,24 m breda skrovet och konsolerna, som är placerade längre fram än vanligt. Det helt nya skrovet förbättrar också säkerheten och gör båten mycket stabil. Den nya Cross-stilen inkluderar också svarta vindrutekarmar, räcken, handtag och beslag.

Akterdäckets design gör att båten är lättillgänglig. De stora badplattformarna sträcker sig långt bak på bägge sidorna om motorn, vilket underlättar ombordstigning. Baksätet med ryggstöd är placerat på denna plattform. Ryggstödet kan enkelt tas bort om plattformen önskas användas för fiske eller solbad.

Båten har tydliga och rymliga förvaringsutrymmen, totalt 400 liter. Under aktersätet finns ett 150-liters förvaringsutrymme med ett skilt utrymme för kapellet. Tillgång till förvaringsutrymmet och kapellet är enkelt, eftersom hela plattformen med aktersätet lyfts upp och kan vinklas 62 grader, så att till exempel dynorna inte begränsar öppnandet av förvaringsutrymmet. Batteriet är placerat i samband med förvaringsutrymmet i aktern, så att det är lätt att komma åt huvudströmbrytaren, men ändå så att batteriet finns i ett eget helt separat och skyddat fack.

Under sätet i fören finns ytterligare förvaringsutrymme för bagage, och längst fram i fören finns det ännu plats för ankare och tampar. En stävstege finns som tillval.

Standardutrustning inkluderar en 10-tums Cross Q-smart skärm, badstege, soft deck-beläggning på fördäcket, plattformen under baksätet och i konsolens fotstöd.

Yamarin Cross 55 BR är en ny och vidareutvecklad båt som visar på kommande designlösningar.
Instrumentpanelen med standard 10-tums Cross Q-smartskärm.
Cross 55 BR har soft deck-beläggning på fördäcket och gott om stuvfack under bänkar och andra utrymmen.