19 augusti, 2024

OS-silver i segling till Vilma Bobeck och Rebecca Netzler

I ett taktiskt, strategiskt och tekniskt fulländat medaljrace tog Vilma Bobeck och Rebecca Netzler ett OS-silver i 49erFX före nederländska Odile van Aanholt och Anette Duetz. Nederländskorna, som ledde medaljracet och hade guldläge några hundra meter före mål, gjorde ett stort misstag och seglade igenom startlinjen i stället för mållinjen. De upptäckte misstaget men hade då tappat placeringar men klarade guldet med en placerings marginal. De ledande fransyskorna Sarah Steyaert och Charline Picon gjorde ett sämre medaljrace och låg som sämst nia men seglade upp sig till en sjätteplats och säkrade en bronsmedalj.

– Vi är så mållösa, det här är så sjukt. Det är en obeskrivlig känsla att komma in och mötas av alla våra vänner och familj, säger Rebecca Netzler och kramas om av Vilma Bobeck när de står på stranden efteråt.

– Det är så otroligt stort. Vi har haft så hög anspänning hela veckan och ett tag där, efter två dagar så trodde vi nästan att det var kört och det såg väldigt mörkt ut. Så vi har verkligen fått ha tålamodet, kämpat vidare och boostat upp varandra men det har tagit mycket energi. Jag är så jädra stolt över oss, säger Vilma.

– Vi hade ju målet och ambitionen att få stå på prispallen, men efter de två första dagarna så var vi lite osäkra på om vi skulle behöva göra livets comeback, och det gjorde vi! Och nu står vi här, säger Rebecca.

– Vi gick ut idag och sa att vi kan vinna racet och så får vi se hur långt det räcker och det ledde till en silvermedalj och jag är jätte-jätte stolt, avslutar Vilma.

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson tog Sveriges andra seglingsmedalj på OS 2024 i Marseille. Tuff och smart segling på sista kryssen, tillsammans med en bra start, var nyckeln till deras bronsmedalj i 470-klassen.

Fler nyheter från OS-seglingarna finns på: https://www.svensksegling.se/

 

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tog ett OS-silver i 49erFX. Foto: World Sailing.